Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Şıllık tatlısı, şerbetin ve cevizin muhteşem uyumuyla Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezlerinden. Evinizde bu eşsiz lezzeti kolayca yapabilirsiniz; işte tarif ve malzemeler...

Ev yapımı şıllık tatlısı ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun! Bu pratik ve lezzetli Şanlıurfa tatlısını yapmanın tüm sırları burada.

Şıllık tatlısı, ismiyle müsemma, ağzınızda eriyen bir lezzet sunuyor. Bu geleneksel Şanlıurfa tatlısını evde yapmanın kolay yollarını sizler için derledik.

KOLAY ŞILLIK TATLISI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Krep için;

2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çimdik tuz
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pekmez (İsteğe göre konulmayadabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı

Diğer malzemeler;

Ceviz
Fıstık

TARİF

Krep malzemelerinden önce süt, su ve yumurtayı iyice çırpıp, un ve tuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz (Harcımız da topaç kalmamasına dikkat edelim)
Hazırladığımız harcımızdan yağladığımız krep tavasına 1 kepçe döküyoruz ve krep gibi arkalı önlü pişiriyoruz ve pişen kreşleri tek tek gazete veya bez üstüne serip, soğumaya bırakıyoruz.
Şerbetimiz için su, şeker ve kullanılacaksa pekmezi koyup, ocağa alıyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz. Alını kapatıp tereyağını da ekleyip, ılımaya bırakıyoruz.
Daha sonra yuvarlak borcama 2 krep ceviz içi yapıp, tüm krepler bittikten sonra ister benim kestiğim gibi ister baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine şerbeti döküp, fıstık içi iLe süsleme yaptıktan sonra tatlımız servise hazırdır.
Not : Bu tatlının servisi konusunda rulo şeklinde var her bir krep içine ceviz serip kalın rulo yaptıktan sonra dilimleyip tabakta üzerine şerbeti döküp servis yapabilirsiniz. Örnek görselini sizinle paylaştım.

Şıllık tatlısı, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle unutulmaz bir tat deneyimi sunan bir tatlı. Bu tariflerle, Şanlıurfa'nın bu eşsiz lezzetini kendi mutfaklarınızda canlandırabilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi