Tatlı düşkünleri için mükemmel bir seçenek olan Sütlü Nuriye, ev yapımının tadını çıkarmanız için sizleri bekliyor. Adım adım bu tarifi takip ederek, herkesi şaşırtacak lezzetler yaratabilirsiniz.

Geleneksel Anadolu tatlısı Sütlü Nuriye, evinizin konforunda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir lezzet. Bu tarif ile tatlı yapımının inceliklerini öğrenin ve misafirlerinizi mest edin.

Ev yapımı Sütlü Nuriye ile tatlı sofralarınızı zenginleştirin. Pratik ve lezzetli bu tarif, tatlı yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşarak mükemmel sonuçlara ulaşmanızı sağlayacak.

SÜTLÜ NURİYE TARİFİ

Malzemeler:

1 paket baklavalık yufka
1 su bardağı tereyağı veya eritilmiş margarin

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

Şerbeti için:

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 dilim limon

Kreması için:

6 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilin veya vanilya özütü

Üzeri için:

Antep fıstığı veya ceviz içi (isteğe bağlı)

Tarifi:

Şerbeti için, suyu ve şekeri bir tencerede karıştırın. İçine limon dilimini ekleyin ve kaynamaya bırakın. Şurup kıvamına gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın. Şurup hazır olduğunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kreması için, bir tencerede un, toz şeker ve sütü karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilin veya vanilya özütünü ekleyip karıştırın. Kremayı soğumaya bırakın.
Fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin. Baklavalık yufkaları tezgahın üzerine serin. Her bir yufkayı yağlayarak üst üste yerleştirin.
Üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve yufkaları rulo şeklinde sıkıca sarın. Ruloyu keserek 2-3 cm kalınlığında dilimlere kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Eritilmiş tereyağını veya margarini hazırladığınız dilimlerin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlıyı, soğuyan şurubun üzerine dökün ve şurubu çekmesi için tatlıyı bir süre bekletin.
Şerbetini çeken tatlıyı, üzerine isteğe bağlı olarak dövülmüş Antep fıstığı veya ceviz içi serperek servis yapabilirsiniz.
Not: Sütlü Nuriye, tatlı sıcakken şerbetlenmeli ve soğuması beklenmelidir.

Editör: Haber Merkezi