Sofralarımızın vazgeçilmez tatlarından biri olan fellah köftesi, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarifle, lezzet yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz?

Geleneksel Anadolu lezzetlerinden fellah köftesi, herkesin yapabileceği ve her sofrayı zenginleştirecek bir tarif. Bulgurun ve baharatların eşsiz uyumuyla, evde lezzet şöleni yaratmaya hazır olun.

Mutfakta yeni lezzetler denemeyi sevenler için fellah köftesi, ideal bir tercih. Hem pratik hem de doyurucu bu tarif, Anadolu'nun eşsiz lezzetlerini sofranıza taşıyacak.

Fellah Köftesi Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 yumurta
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kimyon
Karabiber
Tuz

Sosu için :

3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 adet domates rendesi (yazdan hazırladığımız konserve domates rendesi de olabilir)
1 yemek kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
Maydanoz
Tuz

Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi

Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?

Bulgur sıcak su ile ıslatılır ve şişmesi için 10 dk bekletilir.
Şişen bulgura un, yumurta, salça ve baharatlar eklenerek yoğurulur.
Küçük küçük yuvarlanan bulgurların üzerine serçe parmak batırılarak şekil verilir.
Bir tencerede köfteler 15- 20 dk kaynatılır.
Köfteler haşlanırken ayrı bir tencerede domates sosu hazırlanır.
Haşlanan köfteler sosla birleştirilir. Servis tabağına alınır.

Editör: Haber Merkezi