Börek yapmanın sırlarından biri de kullanılan malzemelerin kalitesi ve türüdür. Galeta unu ile hazırlanan bu börek tarifi, hem pratik hem de ağızda dağılan bir lezzet sunuyor.

Galeta unlu börek, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanız için harika bir fırsat. Bu tarif, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, herkesin bayılacağı bir lezzet vaat ediyor.

Bu kurabiyeyle çocukluğunuza geri döneceksiniz: Ev yapımı Anne Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyeyle çocukluğunuza geri döneceksiniz: Ev yapımı Anne Kurabiyesi tarifi

Lor peyniri veya beyaz peynirle zenginleştirilen bu börek, galeta ununun kıtırlığı ile mükemmel bir uyum sağlıyor. Bu tarifi deneyerek, evde börek yapmanın keyfini çıkarın.

Galeta Unlu Börek Tarifi

Malzemeler

4 tane yufka
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzerine

1 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı galeta unu

İçine

250 gram lor peyniri veya beyaz peynir

Galeta Unlu Börek Tarifi

1 çay bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı süt, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu bir kapta karıştırıyoruz.
İlk yufkayı tezgaha serelim ve hazırladığımız karışımı sürelim.
Üzerine ikinci yufkayı serelim 8 parçaya kesiyoruz.
Üçgenlerin geniş kısmına peynir koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip yumurta sarısını sürüp galeta ununa buluyoruz.
180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Galeta unu ile yapılan börek, hem lezzetli hem de pratik bir alternatif sunuyor. Bu tarif ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli bir deneyime dönüştürebilir, sevdiklerinize unutulmaz lezzetler sunabilirsiniz. Galeta ununun böreklerinize kattığı eşsiz dokunuş ve lezzet, bu tarifi favorileriniz arasına taşıyacak. Deneyin ve farkı hissedin!

Editör: Haber Merkezi