Bu tatlı yiyenleri hayran bırakıyor! Herkesin nasıl yaptığınızı soracağı Kardelen Tatlısı tarifi Bu tatlı yiyenleri hayran bırakıyor! Herkesin nasıl yaptığınızı soracağı Kardelen Tatlısı tarifi

Gaziantep'in tarihi sokaklarından doğan ezogelin çorbası, Türkiye'nin her köşesinde sevilen bir lezzet haline geldi. İşte bu eşsiz çorbanın sırları...

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, geleneksel Anadolu lezzeti ezogelin çorbasını denemeye ne dersiniz? İşte adım adım tarifi...

Kış aylarının sıcak dostu, mercimek ve bulgurun muhteşem uyumuyla hazırlanan ezogelin çorbası, sofralarınıza Anadolu'nun sıcaklığını taşıyacak.

Ezogelin çorbası tarifi

Malzemeler

- 1 su bardağı kırmızı mercimek

- 3 yemek kaşığı pirinç

- 2 yemek kaşığı bulgur

- 1 adet soğan

- 1 tatlı kaşığı salça

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 tatlı kaşığı tuz, nane

- 9 su bardağı kaynar su

EZOGELİN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Çorba için seçtiğiniz tencereye tüm malzemeleri ekleyin. Mercimek, pirinç, bulgur ve tuzunu koyun.

Çorbayı yarım saat kadar pişirin.

Bir tavada erittiğiniz tereyağına soğan ekleyip kavurun ve sonra da salça ekleyin. Kavurma işlemine devam ederken nane de ekleyin.

Çorba yaptığınız tencereye kavurarak elde ettiğiniz sosu ekleyin ve 10 dakika karıştırarak pişirin.

Ezogelin çorbası, her evde rahatlıkla yapabileceğiniz, besleyici ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu tarifle, Anadolu'nun sıcak lezzetini sofranıza taşıyabilirsiniz. Hem pratik hem de doyurucu olan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Tarifi deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi