Arabaşı çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız, bu yazımız tam size göre. Anadolu’nun en sevilen çorbalarından biri olan arabaşı çorbasının hamurunu nasıl hazırlayacağınızdan, baharatlarını nasıl ayarlayacağınıza kadar her şeyi anlattık.

Arabaşı çorbasının hamuru, bu çorbanın en önemli unsurlarından biridir. Hamurun kıvamını ve pişirme süresini nasıl belirleyeceğinizi biliyor musunuz? Bu yazımızda, usta aşçılardan aldığımız ipuçlarıyla arabaşı çorbasının hamurunu yapmanın en kolay yolunu paylaştık.
 

ARABAŞI ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

1 kilogram tavuk

1 su bardağı un

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 adet limonun suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

Her yemek sofrasının yıldızı: Pratik Humus tarifi Her yemek sofrasının yıldızı: Pratik Humus tarifi

½ çay bardağı sıvı yağ

1,5 litre su (tavuğu haşlamak için)

Hamuru için malzemeler:

1,5 su bardağı (1 parmak fazla) un(hamuru için)

1 tatlı kaşığı tuz (hamuru için)

5 su bardağı su (hamuru için)

ARABAŞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Önce çorbamızın hamurunu hazırlamakla başalayın. 3 su bardağı suyu ve tuzu tencereye alıp kaynamaya bırakın, bir yandan da kalan su ve unu ayrı bir kapta boza kıvamına gelene kadar çırpın.

Kaynayan suya ekleyin. Pürüzsüz muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Hafif ıslatılmış orta boy yuvarlak tepsiye döküyoruz. Buzdolabında en az 4 saat dinlendiriyoruz.

Çorbamız için tavuğu 1,5 litre su ile haşlıyoruz. Suyunu süzüp tavukları didikliyoruz.

Bir tavada 1 su bardağı unu yakmadan hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kavrulan unu bir kaseye alıp biraz su ile açıyoruz.

Tencereye yağları ve salçaları alıp kavuruyoruz. Tavuk suyunu ekliyoruz, su ile açtığımız kavrulmuş unu ilave edip tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.

Didilmiş tavukları ekleyip çorbanın kıvamı koyu olursa kaynamış su ekliyoruz. Baharatları ve 1 limon suyunu ekleyip yaklaşık 20 dakika kaynatıyoruz.