Ev yapımı tatlıların kraliçesi un helvası için kolları sıvayın! Bu basit ve anlatımı kolay tarifle, un helvasını evinizde hızlıca yapabilirsiniz.

Muhallebi ve krem şantinin damak çatlatan buluşması: Dillere destan Sultan Sarması tarifi Muhallebi ve krem şantinin damak çatlatan buluşması: Dillere destan Sultan Sarması tarifi

Un helvası, Türk sofralarının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Peki, bu eşsiz lezzeti evinizde nasıl mükemmel bir şekilde yapabilirsiniz? İşte karşınızda adım adım un helvası tarifi!

Un Helvası Malzemeleri

2 su bardağı un (1 su bardağı 200 ml)
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı şeker (daha az şekerli isterseniz miktarı azaltabilirsiniz)
1,5 su bardağı süt veya su
Arzuya göre bir avuç ceviz içi veya Antep fıstığı kullanabilirsiniz

Un Helvası Nasıl Yapılır?

Un helvası yapımında süt veya su kullanabilirsiniz. Öncelikle şekeri ve sütü bir kaba alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım.
Un helvası pişirilecek tencerenin içerisine tereyağını alalım.
Un ve ceviz içini ekleyelim.
Orta ateşte karıştırarak yaklaşık 10-15 dakika rengi kahverengine dönmeye başlayıncaya dek kavuralım.
Ocağın altını kısalım.
Kavurduğumuz unun üzerine kenarda beklettiğimiz şerbeti yavaş yavaş dökmeye başlayalım. Bu aşamada yavaş olmak ve karıştırmaya devam etmek önemli.
Sürekli karıştıralım.
Başlarda sulu bir kıvam olsa da zamanla kıvam almaya başlayacaktır.
Helva kıvam aldığında ocağı kapatalım.
Üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirelim.
Sıcakken servis edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi