Geleneksel lezzetler arasında özel bir yere sahip olan mozaik pasta, ekonomik malzemelerle evde kolayca hazırlanabilir. İşte adım adım mozaik pasta tarifi.

Mozaik pasta, hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı. Bisküvili ve kakaolu bu tarif, çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak.

Ekonomik ve lezzetli bir tatlı arayışı içindeyseniz, mozaik pasta ideal bir seçenek. Hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, ağız tatlandırmak için birebir.

Mozaik pasta tarifi

Malzemeler

2 paket çifte kavrulmuş bisküvi
80 gram tereyağı 
1 su bardağı süt 
3 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için:

½ su bardağı Hindistan cevizi

NASIL YAPILIR?

Tereyağını küçük bir tencerede eritin. 

Karıştırma kabına pudra şekerini alın. Eritip oda sıcaklığına gelen tereyağını ve sütü dökün. Kakaoyu da ekleyin. 

Malzemeleri bir güzel çırpıp bisküvileri içine kırarak atın. 

Bir spatula yardımıyla bisküvileri ezmeden karıştırın. 

Servis edeceğiniz kalıbın içini streç film ile kaplayın. 

Ardından harcı kalıbın içine boşaltın ve üzerini kapatın. 

Dondurucuda 4-5 saat bekletin. Üzerine Hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis edebilirsiniz.

PÜF NOKTALARI

Kadınbudu Köfte tarifi: Lezzetin zirvesine çıkın Kadınbudu Köfte tarifi: Lezzetin zirvesine çıkın

Mozaik pasta yaparken dilerseniz 4 yemek kaşığı pudra şekeri yerine 3 yemek kaşığı toz şeker de koyabilirsiniz. Yoğun bir tat için dilerseniz bitter çikolata da ilave edebilirsiniz.

Mozaik pastayı hazırlarken streçle sıkı sıkı sarın, bu şekilde dolapta 1 aya yakın bekletebilirsiniz. Buzlukta uzun süre kalan pastayı servis etmeden önce buzdolabından çıkarın, birkaç dakika beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Ev yapımı mozaik pasta, her zaman kazanan bir seçenek. Hem ekonomik hem de lezzetli bu tarif, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak. İster çayın yanında ister aile toplantılarının tatlı finali olarak, mozaik pasta her daim gönlünüzü fethedecek. Deneyin ve bu pratik lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi