Hepimizin bayıldığı ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz anne köftesi, şimdi sizin mutfağınıza geliyor. Lezzeti ve pratik yapımı ile herkesin favorisi olan bu tarifle, ev yapımı köftenin tadını çıkaracaksınız. İşte adım adım tarifimiz!

Anne köftesi, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu tarif ile, anne eli değmiş gibi lezzetli ve pratik köfteler hazırlayabilirsiniz. Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu köftelerle, sofralarınızı zenginleştirin.

Anne köftesi, sıcak ve samimi aile yemeklerinin baş tacıdır. İşte size hem kolay hem de lezzetli anne köftesi tarifi. Bu tarifle, çocukluğunuzun o unutulmaz köfte lezzetini yeniden keşfedecek ve ailenizle keyifli anlar paylaşacaksınız.

Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Yarım kilo dana kıyma

1 adet yumurta

1 adet soğan

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı galeta veya ekmek içi

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı köfte baharatı

Tuz

Servis için;

Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

3 adet soyulmuş ve doğranmış patates

3 adet yeşil biber

Anne Köftesi nasıl yapılır?

Derin bir yoğurma kabın alın. Bir adet soğanı rendeleyin. Üzerine yumurta, ince kıyılmış maydanoz rendelenmiş sarımsak, baharatlar, tuz, ekmek içi veya galeta ununu ekleyin. 10 dakika güzelce yoğurun. Yoğurulan köfteyi yarım saat buzdolabında dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle şekil verin. Sonra tavaya ay çiçek yağı koyun ve kızdırın. Ardından köfteleri kızartın. Yanına patates ve biber kızartıp sıcak servis yapın.

Anne köftesi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve ailenizin bayılacağı bir lezzettir. Bu tarifle, geleneksel Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden birini sofralarınıza taşıyacak ve sevdiklerinizle lezzet dolu anlar yaşayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi