Ramazan sofralarınızı renklendirecek, hafif ve pratik bir tarif arıyorsanız, Krep Börek tam size göre! Bu tarifle, sahur ve iftar menülerinize yeni bir lezzet katacaksınız.

Sahurda hafif bir şeyler arayanlar için de, iftarda lezzetli bir alternatif isteyenler için de mükemmel bir seçenek: Kolay Krep Börek. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek!

Pratik ve lezzetli tarifler Ramazan ayının olmazsa olmazıdır. İşte, hem kolay hem de oldukça lezzetli bir öneri: Krep Börek. Bu tarif ile sahur ve iftar sofralarınıza lezzet katacaksınız.

Krep Börek Tarifi

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
6 yemek kaşığı zeytin yağ
2,5 su bardağı süt
1,5 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 tutam maydanoz
4 dal taze soğan

İçi için;

Kaşar rendesi

Üzerine sürmek için;

Soğuk tereyağ

Krep Börek Tarifi

Genişçe bir kaseye yumurta, zeytin yağı, süt, tuz alınıp çırpılıp un ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılıp ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan eklenerek karıştırılır.
Tava bir fırça yardımıyla hafifçe yağlanıp bir kepçe krep hamurundan eklenip arkalı önlü pişirilir. Tüm hamur bu şekilde pişirilir.
Böreği hazırlamak için bir tane krep tavaya alınıp her yerine gelecek şekilde kaşar rendesi serilip başka bir krep üzerine kapatılıp kısık ateşte arkalı önlü ısıtıp tereyağ ile her iki yüzü de yağlanıp sıcak servis edilir.
Tüm krepler bu şekilde hazırlanarak pişirilir. 

Krep Börek, Ramazan ayı boyunca hem sahurda hem de iftarda hafif ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu kolay tarif ile sofralarınızı zenginleştirebilir, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edebilirsiniz. Deneyin ve Ramazan ayının tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi