Evde revani yapmak artık çok kolay! Bu pratik tarifle, şerbetli tatlıların kraliçesi olan revaninin lezzetini sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Yumuşacık dokusu ve nefis şerbetiyle bu tarif, herkesin favorisi olacak. İşte adım adım yapılışı...

Revani sever misiniz? O zaman bu tarif tam size göre! Kolayca hazırlayabileceğiniz bu revani tarifi ile sofralarınıza lezzet katın. Şerbeti ve kek hamurunun muhteşem uyumu ile bu tarif, misafirlerinizi şaşırtacak. Detaylı tarif için okumaya devam edin!

Misafirlerinize özel bir tatlı sunmak ister misiniz? En kolay revani tarifi ile, evde şef gibi hissettirecek lezzetli ve pratik tatlılar hazırlayabilirsiniz. Adım adım yapılışı ve püf noktalarıyla bu tarifi kaçırmayın!

MALZEMELER

3 adet yumurta
1çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limon suyu

Servisi için:

2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

TARİF

Tatlının şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın.
Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
3 yumurta bir kabın içerisine aktarın.
Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın.
Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini de karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
Yağlanmış fırına dayanıklı kalıbın içerisine hazırladığınız revani karışımını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
Ardından bıçak yardımıyla revaniyi dilimleyin.
Dilimlediğiniz ılık tatlıya rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip servis edin.

Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi

Bu kolay revani tarifi ile sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. Şerbetli ve yumuşacık dokusu ile hazırlanan bu tatlı, herkesin beğenisini kazanacak. Tarifimizi adım adım takip ederek, siz de pratik ve lezzetli revani yapabilirsiniz. Deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın, emin olun ki herkes bu lezzete bayılacak! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi