Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan Pideli Köfte Kebabı, yoğun bir tat ve kıvam sunar. Bu tarifi evinizde denemek, mutfak becerilerinizi bir üst seviyeye taşıyacak ve sofralarınıza otantik bir tat katacak.

Eğer evde farklı ve lezzetli bir yemek denemek istiyorsanız, Pideli Köfte Kebabı mükemmel bir seçenek. Bu tarif, tırnak pide, leziz köfteler ve özel hazırlanan sos ile tam bir lezzet şöleni sunar.

Pideli Köfte Kebabı, kökleri Anadolu'ya uzanan zengin bir tarih ve lezzet sunar. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile hem pratik hem de doyurucu bir öğün mümkün. Yemek hazırlama sürecini adım adım takip ederek, bu klasik Türk yemeğini mükemmelleştirebilirsiniz.

Çay saatinizin yıldızı olacak 3 malzemeli basit Kurabiye tarifi Çay saatinizin yıldızı olacak 3 malzemeli basit Kurabiye tarifi

Pideli Köfte Kebabı Tarifi

Malzemeler

tırnak pide için;
2 su bardağı su (ılık)
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un
köftesi için;
500 gr kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
2-3 dilim ekmek çekilmiş
tuz
karabiber
pulbiber
kekik
kimyon
köfte baharatı
yarım çay kaşığı karbonat
yarım çay bardağı su

sosu için;

sıvı yağ
3 yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
tuz

üzeri için;

2-3 yemek kaşığı tereyağı
yeşil biber
domates

Pideli Köfte Kebabı Nasıl Yapılır?

İlk olarak pideyi hazırlayın. Ilık suyu yoğurma kabına alın, üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru dörde bölün, yuvarlayın ve üzerini örtüp 10 dakika mayalandırın.
Tezgaha kepek dökün ve mayalanan hamuru üzerine koyup elinizle açın. Parmaklarınızı suya batırıp tırnak izi yaparak yağlı kağıt serili tepsiye alın. Üzerine susam ve çörek otu serpin ve 250 derece fırında 20 dakika kızarana kadar pişirin. Fırının alt zemine küçük bir tepsiye su koyun.
Fırından çıkarıp üzerini örtüp biraz dinlendikten sonra pideleri küp küp kesip servis tabağına alın.
Köfte için bütün malzemeleri yoğurup yuvarlak şekil verin ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Sosu için bir tavada sıvı yağ ile salçayı biraz kavurun ve üzerine su ekleyip kıvamı açın. Tuzu ekleyip biraz daha kısık ateşte pişirip pidenin üzerine dökün.
Köfteleri biraz sıvı yağ ekleyip bir tavada kızartın. Kızaran köfteleri pidelerin üzerine alın.
Aynı tavada biber ve domatesi de kızartabilirsiniz. Son olarak tereyağını eritin ve üzerinde gezdirin.

Pideli Köfte Kebabı, hem göze hem damağa hitap eden benzersiz bir Türk yemeğidir. Bu tarif ile kendi mutfağınızda lezzetli ve otantik bir deneyim yaratabilirsiniz. İster özel bir akşam yemeği için, ister sıradan bir gününüze renk katmak için bu tarifi deneyin; pişman olmayacaksınız.