Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden lahmacun yapmak sandığınızdan çok daha kolay! Evde malzemelerinizle, adım adım lahmacun hazırlamanın püf noktalarını keşfedin ve misafirlerinizi şaşırtın.

Lahmacun, çıtır hamuru ve lezzetli iç harcı ile herkesin favorisi. Bu tarifimizle, dışarıdan sipariş etmeye son! Evde kendi lahmacununuzu yaparak, bu geleneksel lezzeti sofranıza taşıyın.

Mükemmel bir lahmacun yapmanın sırlarını öğrenmek için doğru yerdesiniz. Bu kolay ve pratik rehberle, evde adeta bir lahmacun ustası gibi hissedeceksiniz. Hazır mısınız?

Pastane ustalarına taş çıkartan tarif: Yoğun Çikolatalı Supangle nasıl yapılır? Pastane ustalarına taş çıkartan tarif: Yoğun Çikolatalı Supangle nasıl yapılır?

Lahmacun Tarifi

Malzemeler

Hamuru için:

1.5 kg un
2 su bardağı süt (Ilık)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 ,5 yemek kaşığı tuz
1 adet instant maya
Aldığı kadar su (Ilık)

(Önce bir su bardağı kullanıyoruz, yetmezse ilave ediyoruz)

Kıymalı harcı için:

500 gram kıyma
5 adet yeşil ince biber
1 adet kırmızı biber
2 adet soğan (Orta boy)
2 adet diş sarımsak
3 adet domates
Küçük 1 bağ maydanoz
2 yemek kaşık domates salçası
2 yemek kaşık biber salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ

Lahmacun Tarifi

Hamur malzemelerini bir kaba koyup yoğuruyoruz. Eğer su yetmezse yavaş yavaş ilave edebilirsiniz. Poğaça hamuru gibi olacak.
Kıvama gelen hamurumuzu yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Kıymalı harcımız için tüm malzemeleri rondodan geçirip kıymaya ekliyoruz.
Baharatlarımızı ilave edip karıştırıyoruz.
Dinlenen hamurumuzdan bezeler yapıp, istediğimiz büyüklükte merdane yardımıyla açıyoruz.
Hamurumuzu pişirme kağıdına koyup harcımızı kaşık yardımıyla sürüyoruz.
Daha sonra silexde pişiriyoruz. Hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Bu hamurda çıkan beze sayısı 20 ve iç harcımız tam yeterlidir. Afiyet olsun.