Türk mutfak kültürünün vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan poğaçalar, özellikle 321 poğaça ile çok daha pratik ve lezzetli bir hâl alıyor. Bu tarifi deneyerek kahvaltı ve çay saatlerinizi zenginleştirin.

Hızlıca hazırlayabileceğiniz ve tüm misafirlerinizin beğenisini kazanacak 321 poğaça tarifi, pratik malzemeleri ve kolay adımları ile mutfakta geçireceğiniz zamanı minimuma indiriyor.

Herkes bu tarifi soracak! Çat kapı gelen misafirler için Buzluk Kurabiyesi tarifi Herkes bu tarifi soracak! Çat kapı gelen misafirler için Buzluk Kurabiyesi tarifi

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de doyurucu 321 poğaçalar, acil durumlar için ideal bir çözüm sunuyor. Bu tarifi deneyin ve kısa sürede nefis poğaçalar yapın.

MALZEMELER

2 bardak yoğurt
1 bardak yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 paket kabartma tozu
5 bardak un
1 kase peynir (Tercihe göre)
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı galeta unu

TARİF

Yoğurt, tuz, yağ ve kabartma tozunu bir kaba koyarak karıştırın.
Unu, karışıma eleyerek ekleyin ve ele yapışmayacak kıvamda olana dek yoğurun.
Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
Maydanoz ve peyniri karıştırın.
Yarım saat beklettiğiniz hamurdan parçalar alarak içine peynir ve maydanoz karışımından koyun ve elinizle şekillendirin.
Her bir parçayı galeta ununa buladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Yaklaşık 20 dakika kontrol ederek pişirin.

321 poğaça tarifi, yoğun günlük rutinlerde zaman kazandıran, lezzetli ve pratik bir seçenek sunuyor. Kahvaltılarda, çay saatlerinde ya da ani misafir ağırlamalarında hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, Türk mutfak kültürünün pratik yönünü ortaya koyuyor. Şimdi bu kolay adımları takip ederek siz de mutfakta harikalar yaratın ve sevdiklerinizle lezzet dolu anlar geçirin.

Editör: Haber Merkezi