Pratiklik ve lezzet bir arada! Pudra şekerli kurabiye tarifimizle, minimal malzeme ve maksimum tat birleşiyor. 15 dakikada hazır olan bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Eğer zamanınız kısıtlı ancak tatlı ihtiyacınız büyükse, bu 15 dakikalık pudra şekerli kurabiye tarifi tam size göre. Dört basit malzemeyle, hızlıca hazırlayabileceğiniz bu kurabiyelerle damakları çatlatacak.

PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 paket vanilya

PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Eğer vaktiniz varsa kurabiye hamurlarını bir gece buzdolabında dinlendirin. Bu şekilde daha lezzetli olacaklardır. Vaktiniz yoksa hiç dinlendirmeden, ceviz büyüklüğünde toplar alarak elinizle klasik kurabiye şekli verin ve o şekilde pişirin. İçerisine koyacağınız elma ya da üzüm sirkesi hem daha kıtır kıtır olmasını sağlayacak hem de daha lezzetli olmasına neden olacaktır. Dilerseniz içerisine tarçın, limon veya portakal kabuğu, vanilya özütü gibi malzemeler de ilave edebilirsiniz.

PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı güzelce karıştırın.

Azar azar unu ilave edin.

Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi

İlk etapta toparlanması zor gibi görünsede yoğurdukça güzel kıvam alıyor. Kıvam alınca hamurunuzu bir süre dinlendirin. O sırada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayın. Aralıklı olarak fırın tepsinize dizin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında tam 15 dakika pişirip arzuya göre soğuduğunda pudra şekeri serperek servis edin.

Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi