Ev yapımı kömbe ile çay saatlerinizi lezzetli bir yolculuğa çıkarın. Bu basit ve ağız sulandıran tarif, herkesi mutfağa davet ediyor.

Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi

Susamlı kömbe, çay saatlerinin olmazsa olmazı. Geleneksel bu lezzeti evde yaparak, misafirlerinizi şaşırtmaya ne dersiniz? İşte kolay ve lezzetli kömbe tarifi...

Kömbe, lezzetiyle bilinen geleneksel bir tatlımızdır. Evde yapımıyla da oldukça pratik. Bu tarifle, kömbe yapımını adım adım öğrenebilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

MALZEMELER

Hamuru İçin:

125 gram eritilmiş tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3-4 su bardağı un

Üzeri için:

1çay bardağı susam

TARİF

Eritilmiş tereyağı üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
Unu kontrollü ekleyin, ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edin.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Üzerini susama batırıp kömbe kalıbına bastırın. Hafifçe tezgaha vurup kalıptan çıkarın.
Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda, hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.
Piştikten sonra tepside soğumaya bırakın. Servis tabağına alın.

Editör: Haber Merkezi