Evinizde tatlı bir sürpriz yapmaya hazır mısınız? Küllü kurabiye tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın. Hem pratik hem de oldukça lezzetli bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

Kakao ve pudra şekeri ile kaplanmış, ağızda dağılan bu küllü kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Tarifimizle, lezzetli kurabiyelerinizi kolayca hazırlayabilirsiniz.

Pratik ve lezzetli bir kurabiye tarifi arayanlar için küllü kurabiye, mükemmel bir seçenek. Bu basit adımları takip ederek, kısa sürede harika kurabiyeler yapabilirsiniz.

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

Küllü kurabiye tarifi

MALZEMELER

200 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Üzerine:

1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

Tereyağı, sıvıyağ, pudraşekeri ve yumurtayı yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip, yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verip fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Üzeri için kakao ve pudraşekerini bir kapta karıştırın. Fırından çıkan kurabiyeleri ılıkken bu karışıma bulayın ve servis tabağına alın.

Küllü kurabiye, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi büyüleyen bir tatlıdır. Kakao ve pudra şekeri ile son dokunuşu yapılan bu kurabiyeler, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı ve lezzetli bir şekilde karşılayacak. Tarifimizi deneyin ve sevdiklerinizle bu benzersiz lezzetin keyfini çıkarın. Bu tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı daha keyifli hale getirecek ve tatlı anılar biriktirmenize yardımcı olacak.

Editör: Haber Merkezi