Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi portakallı kurabiye, bu tarifle sizin de favoriniz olacak. Hem kolay hem de ağzınızda dağılan bu kurabiyeler, mis gibi portakal kokusuyla sizi ve sevdiklerinizi mest edecek.

Bir kez deneyin, her sabah yapmak isteyeceksiniz: Pofuduk Poğaça tarifi Bir kez deneyin, her sabah yapmak isteyeceksiniz: Pofuduk Poğaça tarifi

Portakalın ferahlatıcı aromasını kurabiyeyle buluşturan bu tarif, evde tatlı yapmanın ne kadar keyifli ve basit olabileceğini gösterecek. Anne elinden çıkmış gibi lezzetli ve yumuşacık bu kurabiyeleri yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada!

Bu tarifle, portakallı kurabiyeleri adım adım yapmanın tüm detaylarını öğreneceksiniz. Evdeki herkesin bayılacağı bu lezzetli tatlıyı yapmak için mutfakta geçireceğiniz zamanı dört gözle bekleyeceksiniz!

Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

125 gram tereyağı ya da margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
Yarım çay bardağı yoğurt
5- 5,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı karbonat
2 tane portakal kabuğu rendesi

Üzeri için:

İsterseniz yumurtanın beyazından 2 yemek kaşığı ayırın

2 yemek kaşığı toz şeker

Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi

Portakallı anne kurabiyesi için önce tereyağını eritin ve soğumaya bırakın.
Yağınız soğumazsa kurabiyeniz güzel olmaz buna dikkat ederseniz iyi olur.
Karıştırma kabına soğuyan tereyağını alıp üzerine sıvı yağ ve toz şekeri ekleyip çırpma teliyle iyice karıştırın.
Yoğurdu karıştırma kabına alın.
Yumurtanın beyazından 1-2 yemek kaşığı bir kaseye ayırıp gerisini karıştırma kabına alın.
Portakal kabuğunu ilave edip çırpmaya devam edin.
Un, karbonat, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu yavaş yavaş ilave edin.
Hamur katılaşmaya başlayınca elinizle yoğurmaya devam edin. Kurabiyenin kıvamı ele yapışmayan bir hamur olsun.
Hamurunuz çok katı olursa da şekil vermekte zorlanırsınız. Kullandığınız una göre miktarı değişebilir ama 5- 5,5 bardak yeterli olur. Yinede unun hepsini birden kullanmayın yavaş yavaş ilave edin.
Hamurdan cevizden az büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekil verin.
Kurabiyeleri önce yumurta beyazına sonra toz şekere batırıp yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye dizin. İsterseniz yumurta beyazı kullanmadan sadece toz şekere de batırabilirsiniz. Eğer batırmakta zorlanırsanız kurabiyeyi tepsiye dizdikten sonra üzerine toz şeker koyabilirsiniz ya da yumurta beyazı sürüp toz şekeri üzerine serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında pişirin. 10-12 dakika kadar kızartıp kurabiyeleri kontrol edin.
Üzeri çok kızarmadan sadece pişmesi yeterli.
Portakallı anne kurabiyesi kızarınca fırından çıkarıp 10-15 dakika bekletin. İsterseniz sıcak ya da soğutarak servis edin. 

İşte böyle! Adım adım takip ettiğiniz bu portakallı anne kurabiyesi tarifiyle, mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Bu kurabiyeler, hem çay saatlerinizin yıldızı olacak hem de sevdiklerinize sunabileceğiniz enfes bir lezzet sunacak. Portakalın ferahlatıcı aroması ve anne eli değmiş gibi yumuşacık dokusu ile bu kurabiyeleri yapmak, sizin için de keyifli bir deneyim olacak. Şimdi fırını ısıtın ve bu eşsiz lezzeti deneyimleyin!

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri