Az malzeme, büyük lezzet! Mayasız hamurla hazırlanan böreklerimiz, hem ekonomik hem de lezzetli olmalarıyla mutfakta yeni favoriniz olacak. İşte, herkesin beğenisini kazanacak börek tarifi.

Börek yapmanın en kolay yolunu mu arıyorsunuz? Az malzeme ve mayasız hamur ile mükemmel börekler yapabilirsiniz. Bu tarif, sofralarınıza lezzet katacak ve herkesi mutlu edecek.

Ekonomik ve pratik börek tarifleriyle mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? Peynirli ya da kıymalı, her zevke uygun, mayasız ve kolay börekler için ihtiyacınız olan her şey bu tarifte.

Malzemeler

1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Soslu Börek tarifi: Çıtır çıtır lezzetiyle bağımlılık yapacak Soslu Börek tarifi: Çıtır çıtır lezzetiyle bağımlılık yapacak

3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

Böreklerin iç harcı için;

100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir

Böreklerin üzerleri için;

1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı

Tarifi

Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.

Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.

Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.

Bu kolay ve ekonomik börek tarifiyle, az malzemeyle harikalar yaratabileceğinizi gördünüz. Mayasız hamurla hazırlanan bu börekler, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İster peynirli ister kıymalı, bu tarifle her daim lezzetli börekler yapabilirsiniz. Deneyin ve mutfakta yeni lezzetlerin kapılarını aralayın!

Editör: Haber Merkezi