Anında hazırlanabilen tatlı tarifleri arasında yer alan etimek tatlısı, pratikliği ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Hem hafif hem de tatmin edici bu tatlıyı evde yapmak oldukça kolay. İşte etimek tatlısı tarifi ve hazırlanışı.

Etimek tatlısı, lezzetli ve hafif bir tatlı arayanların vazgeçilmezi. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, herkes tarafından sevilecek. Etimek tatlısının nasıl yapıldığını öğrenmek için okumaya devam edin.

Ev yapımı etimek tatlısı, tatlı severler için harika bir seçenek sunuyor. Bu pratik ve lezzetli tarif, aileniz ve misafirleriniz tarafından beğenilecek. İşte adım adım etimek tatlısı tarifi ve püf noktaları.

MALZEMELER

12 dilim tuzsuz etimek

Şerbeti için:

1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için:

Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi

2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
3,5 silme yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 paket vanilya
1/2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

TARİF

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde kaynatın. Şurup kıvamını alan şerbeti, oda sıcaklığında ılınması için bekletin.
Bir tencereye unu ve nişastayı ekleyin.
Ardından şekeri ilave edin.
Sütü de ekleyin ve kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı ve vanilyayı da ekleyip çırpın ve kenara alın.
Toz krem şantiyi, süt ile çırpın.
Etimeklerin önce bir katını tepsiye dizin ve şerbetin yarısı ile ıslatın, ardından diğer katını üzerine dizin ve kalan şerbet ile ıslatın.
Islanmış etimeklerin üzerine muhallebiyi dökün ve yayın. Sonrasında buzdolabına alın ve yarım saat dinlendirin.
Dolaptan çıkardığınız muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın ve buzdolabına yerleştirip 3-4 saat dinlendirin.
Dinlenen etimek tatlısını fıstık tozu ve üzüm ile servis edin.

Editör: Haber Merkezi