Ispanaklı tatlılar genellikle sağlık ve lezzeti bir arada sunar. Irmik ve ıspanakla yapılan Yalancı Fıstık Sarma, hem göze hem damağa hitap eden bir tatlıdır. Bu yazımızda, bu benzersiz tatlıyı nasıl hazırlayabileceğinizi detaylı bir şekilde anlatacağız.

Sağlıklı tatlı alternatifleri arasında yer alan Ispanaklı İrmikli Yalancı Fıstık Sarma, şerbetli tatlıları sevenler için harika bir seçenek. Bu tatlı, ıspanak ve irmiğin muhteşem uyumu ile mutfaklarınızda yeni bir soluk getirecek. İşte, bu özel tatlıyı adım adım nasıl yapabileceğinizi açıklıyoruz.

Yemek sonrası hafif ve farklı bir tatlı arayanlar için ideal olan Ispanaklı İrmikli Yalancı Fıstık Sarma, özellikle sağlık bilincine sahip olanlar için mükemmel bir alternatif. Bu tatlı, ıspanağın doğal yeşil rengi ve irmiğin yumuşak dokusuyla sizi cezbedecek. Tarifimizle bu tatlıya adım adım ulaşabilirsiniz.

ISPANAKLI İRMİKLİ YALANCI FISTIK SARMA TARİFİ

Bu tarifle bir daha pastaneden almayı unutacaksınız: Pastane usulü Şekerpare nasıl yapılır? Bu tarifle bir daha pastaneden almayı unutacaksınız: Pastane usulü Şekerpare nasıl yapılır?

200 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 demet ıspanak (sadece yaprakları)
1 çay bardağı çekilmiş fındık (tercihe göre ceviz de kullanabilirsiniz)
Yarım su bardağı irmik
4 su bardağı un

Tatlının şerbeti için gerekli malzemeler;

2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
2-3 damla limon

ISPANAKLI İRMİKLİ YALANCI FISTIK SARMA NASIL YAPILIR?

1- Tatlının öncelikle şerbetini hazırlayın. Bunun için şerbette kullanacağınız malzemeleri tencereye koyun ve ocağa alın. Kaynamaya başladığında içine 2-3 damla limonu ilave edin.

2- Tatlının hamuru için ilk olarak ıspanakları mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Eğer bu aşamada zorlanırsanız içine yumurta ve şeker ilave edebilirsiniz. Yumurta ve şeker, ıspanağı robottan daha kolay geçirmenize yardımcı olacaktır.

3- Karışımı bir yoğurma kabına alın ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. 

4- Kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edene kadar hamuru güzelce yoğurun.

5- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları tezgahta yuvarlayıp parmak parmak kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

6- Önceden ısıttığınız 170 derece fırında ortalama 15 dakika kadar pişirin. Hamurların altı hafif pembeleştiğinde fırından alın. 

7- Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve dilediğiniz gibi süsleyin.

Ispanaklı İrmikli Yalancı Fıstık Sarma, sağlık ve lezzeti birleştiren, aynı zamanda görsel olarak da çekici bir tatlıdır. Yapımı pratik olan bu tatlıyı evde deneyerek, hem sağlıklı bir tatlı alternatifi yaratabilir hem de tatlıya yeni bir bakış açısı kazandırabilirsiniz. Bu rehberde verdiğimiz tariflerle, ıspanaklı ve irmikli bu lezzetli tatlıya kolaylıkla kavuşacaksınız. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın!