Kadınbudu köfte, geleneksel ve enfes bir lezzet. Bu tarifle, köftenin püf noktalarını öğrenecek ve akşam yemeklerinize yeni bir tat katacaksınız.

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

Lezzetli ve doyurucu bir akşam yemeği arayışındaysanız, kadınbudu köfte mükemmel bir seçim. İşte adım adım kolay kadınbudu köfte tarifi!

Kadınbudu köfte, pirinç, kıyma ve baharatların mükemmel uyumuyla sofralarınıza şenlik katıyor. Bu tarif, köfte yapmanın inceliklerini sizlerle paylaşıyor.

MALZEMELER

Kadınbudu için:

500 gram orta yağlı kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı haşlanmış pirinç
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı kimyon
1/2 su bardağı un
Köfteleri kızartmak için:
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta (çırpılmış)

TARİF

1/2 su bardağı pirinci tuz ve su ile birlikte hafif yumuşayana kadar kaynatın. Çok yumuşamamasına dikkat edin. Bir tavada zeytinyağı ile soğanları yumuşayana kadar kavurun. Sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.
Kıymanın yarısını soğan ve sarımsakların içerisine alın ve suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Pişen kıymaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Geniş bir kasede çiğ kıyma, un, haşlanmış pirinç, pişip soğuyan soğanlı kıyma harcını, yumurta ve tüm baharatları bir araya getirip yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerine streç çekip 20 dakika buzdolabında bekletin.
Bekleyen harçtan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.
Şekil verilmiş köfteleri önce un ve galeta unu karışımına, sonra yumurtaya batırın.
Köfteleri kızgın yağda kızartın. Servis ederken püre ve sotelenmiş sebzeler ile servis edebilirsiniz.

Kadınbudu köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabilir, ailenizi ve misafirlerinizi bu enfes lezzetle tanıştırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun, keyifli yemekler!

Editör: Haber Merkezi