Kahvaltının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kaygana, Karadeniz'in yöresel tadıyla sofralarınızı şenlendiriyor. İçinde Karadeniz özlemi olanlar için bu tarif, sabahları lezzetli bir yolculuğa çıkaracak.

Hızlı ve nefis: 20 dakikada ağızda dağılan Sütlü Kurabiye tarifi Hızlı ve nefis: 20 dakikada ağızda dağılan Sütlü Kurabiye tarifi

Yöresel lezzetlerimizden kaygana, kahvaltılarınızı zenginleştirecek renkli ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Karadeniz'in taptaze yeşillikleriyle harmanlanmış bu tarifi keşfedin.

Karadeniz'in eşsiz doğasından sofralarımıza taşınan kaygana, sabahları lezzetli bir başlangıç için ideal. Bu tarif ile kahvaltılarınızı Karadeniz esintisiyle taçlandırabilirsiniz.

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/3 demet dereotu (ince kıyılmış)
3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek İçin:

5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

TARİF

Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
Yumurtaları bu karışıma ilave ederek pürüzsüz bir kıvamda olana kadar karıştırın.
İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Yapışmaz tabanlı bir krep tavasını ocağa alıp ısıtın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
Altlı üstlü çevirerek güzelce pişirin. Tüm karışımı tavaya her seferinde 1'er yemek kaşığı sıvı yağ ilave ederek bu şekilde pişirin.
Pişen kayganaları bir servis tabağına alın.

Karadeniz'in geleneksel lezzeti kaygana, kahvaltı sofralarınıza farklı ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu tarif ile kahvaltılarınızı zenginleştirebilir, sevdiklerinizle birlikte lezzetli ve sağlıklı başlangıçlar yapabilirsiniz. Hazırlaması kolay bu tarifle, sabahlarınıza Karadeniz'in taze ve doğal lezzetlerini taşıyın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi