Tarih boyunca pek çok lezzetin beşiği olan Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan Hasanpaşa köftesi, lokantaların menülerini süsleyen bir yemek olmanın ötesinde, ev yapımının da son derece kolay ve keyifli olduğu bir lezzet.

Sofralarınıza tarihi bir dokunuş katmak istiyorsanız, Hasanpaşa köftesi tam size göre. Osmanlı döneminden kalan bu eşsiz tarifi deneyerek, misafirlerinizi ve ailenizi lezzetli bir yolculuğa çıkarabilirsiniz.

Bu kurabiyeyle çocukluğunuza geri döneceksiniz: Ev yapımı Anne Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyeyle çocukluğunuza geri döneceksiniz: Ev yapımı Anne Kurabiyesi tarifi

Hasanpaşa köftesi, yemek menülerinizde fark yaratmak ve lezzetli bir ana yemek sunmak için ideal bir seçenek. Bu kolay tarif ile Osmanlı döneminin ihtişamını ve lezzetini mutfaklarınıza taşıyabilirsiniz.

MALZEMELER

Köftesi için:

Yarım kilo kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
1 bardak bayat ekmek
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz, kimyon ve pul biber

Sosu için:

1,5 bardak su
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kekik

TARİF

Derin bir kapta kıymayı, soğanı, maydanozu, ekmeği (ya da galeta ununu), yumurtayı ve baharatları karıştırın.
Yağladığınız fırın tepsisine şekil verdiğiniz köfteleri dizin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.
Sosunu tavada malzemeleri pişirerek hazırlayın.
Pişen köftelere sosu dökün.
Arzuya göre püre ve sebzelerle servis edin.

Hasanpaşa köftesi tarifi, Osmanlı mutfağının zengin lezzetlerinden birini günümüze taşıyor. Bu eşsiz yemek, hem lezzetiyle hem de kolay yapımıyla mutfaklarınızda yerini almayı hak ediyor. Osmanlı döneminin ihtişamını ve lezzetini sofralarınıza taşıyacak olan Hasanpaşa köftesi, özel günlerde ve günlük öğünlerde tercih edebileceğiniz mükemmel bir seçenek sunuyor.

Editör: Haber Merkezi