Yaz sofralarınıza tazelik katın: Yoğurtlu semizotu tarifi ile sağlıklı ve leziz bir alternatif sunuyoruz. Nasıl yapılır?

Semizotunun değerli faydalarını süzme yoğurt, zeytinyağı ve baharatlarla birleştirerek eşsiz bir lezzet yaratın! Yoğurtlu semizotu tarifiyle tanışın ve yaz sofralarınızı tazeleyin!

Karadeniz’in vazgeçilmez lezzeti: Bayatlamayan Mısır Ekmeği tarifi Karadeniz’in vazgeçilmez lezzeti: Bayatlamayan Mısır Ekmeği tarifi

Semizotu, yoğurt, zeytinyağı ve sarımsağın mükemmel birleşimiyle hazırlanan yoğurtlu semizotu tarifi, sağlıklı ve leziz bir seçenek sunuyor. Adım adım tarifi, malzeme listesi ve püf noktalarıyla bu eşsiz lezzeti keşfedin

Malzemeler:

·        1/2 bağ semizotu

·        4 yemek kaşığı süzme yoğurt

·        1 yemek kaşığı zeytinyağı

·        2 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)

·        1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

·        1 yemek kaşı zeytinyağı

·        1 tutam pul biber

Yoğurtlu Semizotu Tarifinin Püf Noktaları

Süzme yoğurt yerine ev yoğurdu ya da paketli yoğurt kullanırsanız yoğurtlu semizotu sulanır.

Yoğurtlu Semizotu Nasıl Yapılır?

1.      Semizotlarını güzelce yıkayın, yaprak kısımlarından ayıklayın ve ince ince kıyıp derin bir kaseye koyun.

2.      Ayrı bir kaseye süzme yoğurt, sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyin, karıştırın.


3.      Süzme yoğurtlu sosun üzerine doğramış olduğunuz semizotlarını ekleyin. 4.     Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

4.      Yoğurtlu semizotunu bir servis tabağına alın.

5.      Üzerine zeytinyağı gezdirin.

6.      Arzuya göre pul biber ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi