Evde kazandibi yapmak isteyenler için mükemmel bir rehber! Bu tarif, herkesin evinde kolayca uygulayabileceği pratik adımları içeriyor.

Misafirlerinize sunabileceğiniz hafif ve lezzetli bir tatlı olan kazandibi, evde yapımıyla da oldukça basit. İşte detaylı tarifi ve dikkat edilmesi gereken püf noktaları.

Ev yapımı Milföy Pasta tarifi: Çay saatlerinin vazgeçilmezi Ev yapımı Milföy Pasta tarifi: Çay saatlerinin vazgeçilmezi

Sütlü tatlılar denilince akla ilk gelenlerden olan kazandibi, bu rehberle artık evinizde de pratik bir şekilde yapılabilir. Yanık tadıyla damaklarda iz bırakan bu lezzeti keşfedin.

KAZANDİBİ TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

6 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

TARİF

Orta boy bir tencereye bütün malzemeleri alarak karıştırıyoruz ve muhallebi elde ediyoruz. En son tereyağını ve vanilyasını dökerek muhallebimizi 5 dk. kadar pişiriyoruz.
Orta boy alüminyum tepsiye bolca tereyağı sürüyoruz ve 3 yemek kaşığı kadar tepsiye şeker döküyoruz.
Her yeri eşit olmasına özen gösterin.
Sonra pişmiş muhallebiyi tepsiye döküyoruz ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek muhallebiyi pişiriyoruz.
25-30 dk. yeterli burada önemli olan tepsiyi sürekli çevirerek kontrollü pişirmek kenar kısımların da pişmesine özen göstermek.
piştikten sonra ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Kazandibi tatlınız servise hazır.

Bu tarif ile kazandibi yapmak artık çok daha kolay ve pratik. Malzemeleri karıştırıp, pişirip, soğuttuktan sonra buzdolabında bekletmek yeterli. İster özel günlerinizde, ister sıradan bir akşam yemeğinde, ev yapımı kazandibi ile sofralarınızı süsleyebilir, misafirlerinize unutulmaz tatlı anları yaşatabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi