Vişne jöleli muhallebi tarifi, tatlı severler için mükemmel bir seçenektir. Bu tarif, basit adımlar ve kolayca bulunabilecek malzemelerle evde harika bir tatlı yapmanızı sağlayacak. İşte vişne jöleli muhallebi yapmanın tüm detayları.

Çikolatalı ve vişneli bir lezzet arayışındaysanız, vişne jöleli muhallebi tam size göre. Bu rehber, adım adım lezzetli ve kremsi bir muhallebi yapmanız için gerekli tüm bilgileri sunuyor. Hazırlanın, bu tatlı herkesi etkileyecek.

Muhallebi, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir ve vişne jölesiyle birleşince ortaya kusursuz bir lezzet çıkar. Vişne jöleli muhallebi tarifi ile tatlı yapımını bir üst seviyeye taşıyın ve bu eşsiz lezzeti evinizde deneyin.

Vişne Jöleli Muhallebi Tarifi

Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket beyaz çikolata
yarım paket krema (olmasa da olur)
1 paket vanilya
1 paket vişneli jöle

Vişne Jöleli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Öncelikle jöleyi paketin arkasında yazan tarife göre hazırlayıp, yapacağımız kuplara pay ediyoruz. Daha sonra şekil vermek isterseniz hafifçe yan yatırarak donmasını sağlayabilirsiniz.
Eğer isterseniz sadece jöleyi koyup yan yatırmadan da donmasını sağlayabilirsiniz.
Tencereye çikolata, tereyağı, krema ve vanilya hariç verilen bütün malzemeleri alarak karıştırıyoruz. Ocağa alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kıvam alıp kaynamaya başladığında içerisine bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra ocağın altını kapatıp çikolata ve vanilyayı da ekleyerek çikolata eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Muhallebimiz biraz ılıyınca kremayı da ilave edip mikser yardımıyla iki dakika boyunca çırpmaya devam ediyoruz.
Bu sırada donan kuplarımızı dolaptan çıkarıp soğuyan muhallebiden üzerlerine eşit şekilde pay ediyoruz. Muhallebinin soğumasını bekleyin aksi halde donan jöle muhallebinin sıcağıyla eriyecektir.
Hazır olan kuplarımızı en az bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Basit malzemelerle muhteşem lezzetler: Kimsenin hayır diyemediği Elmalı Kurabiye tarifi Basit malzemelerle muhteşem lezzetler: Kimsenin hayır diyemediği Elmalı Kurabiye tarifi

Artık vişne jöleli muhallebi yapmak için gereken her şeye sahipsiniz. Bu tarif, özel günlerinizde veya günlük tatlı ihtiyacınızda mükemmel bir seçenek oluşturur. Tarifi adım adım takip edin ve bu benzersiz tatlıyı aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşın. Emin olun, herkes bu tatlıya bayılacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi