Alaca ilçesi bir anda bastıran ve etkili olan sağanak yağışla mücadele etti. Yağış, ilçe merkezinde trafik akışını zaman zaman durma noktasına getirdi ve bazı sokak ve caddeleri yağmur sularıyla kapladı.

Durum özellikle Çal köyünde daha da zorlaştı. Ani ve yoğun yağış sonucu köyde taşkınlar meydana geldi. Köy merkezi ve çevresi adeta bir çamur deryasına dönüştü. Bölge halkı, yaşanan bu durumu çözmek için İl Özel İdaresi'nden yardım istedi.

İl Özel İdaresi'ne ait bir iş makinesi, taşkın sonrası oluşan çamurla mücadele etmek için bölgeye yönlendirildi. Ancak iş makinesi, bölgede çalışmalar yaparken çamura saplanarak mahsur kaldı. Alaca Belediyesine ait diğer iş makineleri, mahsur kalan makineyi kurtarmak için harekete geçti.

Alaca ve özellikle Çal köyünde yaşananlar, ani ve yoğun yağışların ne kadar büyük problemlere yol açabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. İlgili birimlerin bu tür doğal afetlere karşı daha etkili önlemler alması ve müdahale süreçlerini hızlandırması gerektiği belirtildi.

Naci Aygün