Ev yapımı ıspanaklı börek, hem lezzeti hem de besin değerleriyle mutfaklarımızın gözdesi. Bu tarifte, ıspanaklı böreği nasıl daha lezzetli hale getirebileceğinizin püf noktalarını paylaşıyoruz. Adım adım izleyin, mükemmel sonuçlar alın.

El açması ıspanaklı börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İster kahvaltıda ister akşam yemeğinde, bu börek tarifi her zaman büyük beğeni toplayacak. Gerekli malzemeler ve adım adım hazırlanışıyla bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyfe dönüştürecek.

Ispanaklı böreğin sırrı, doğru malzemeler ve doğru tekniklerde gizli. Bu rehber, size evde en lezzetli ıspanaklı böreği nasıl yapacağınızı adım adım gösteriyor. Kolay ve pratik bu tarifle, ıspanaklı börek yapmak artık çok daha zevkli ve basit.

Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler

7 adet yufka
Ispanaklı İç Harcı İçin;
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1,5 kilogram kadar ıspanak
Yufkalara sürmek için;
1 çay bardağı sıvı yağ

Muhteşem Limonlu Kek tarifi: Herkes nasıl yaptığınızı soracak! Muhteşem Limonlu Kek tarifi: Herkes nasıl yaptığınızı soracak!

Üzeri için;

1 adet yumurta
Çörek otu

Evde hamur yapmak için

5 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı sirke
1 yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Su (azar azar eklenecek yaklaşık 2 su bardağı)
Derin bir kap içinde kıvam alana kadar iyice yoğrumalı ve hamur yoğurulduktan sonra yaklaşık 10 dakika dinlenmeye alınma

Ispanaklı Börek nasıl yapılır?

Ispanaklı börek yapımı için ilk olarak Ispanakları temizleyerek haşlayalım.
İç harcı için tavaya aldığımız sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım.
Kavrulduktan sonra salçasını, tuzunu ve baharatlarını ekleyelim ve bir kaç dakika daha kavuralım.
Haşlanmış ve suyu süzülmüş ıspanakları ilave edip biraz karıştıralım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Üst üste aldığımız yufkaları ortadan iki keselim ve bir tanesini alalım.
Üzerine fırça ile her yerine gelecek şekilde sıvı yağ sürelim.
Hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın üzerine gelişigüzel serpiştirelim.
Yufkamızı uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde saralım.
Sardığınız ruloyu yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlayıp dolayarak gül şeklinde yapıp yerleştirelim.
Diğer yufkayı da aynı şekilde yağlayalım ve iç harcından serperek ne çok sıkı ne de çok gevşek olmayacak şekilde saralım.
Gül şeklini verip tepsinin ortasına yerleştirdiğimiz yufkanın etrafında dolayalım. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayalım.
Tüm yufkalar bittiğinde böreğinizin üzerine çırpılmış yumurta sürelim ve çörek otu serperek fırına verelim.
Böreğimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Üzeri kızaran ıspanaklı böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun…

Bu adım adım ıspanaklı börek tarifiyle, evde kendi lezzetli ve sağlıklı böreğinizi yapmanın gururunu yaşayacaksınız. Hem besleyici hem de doyurucu olan bu börek, aileniz ve misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Herkesin damak zevkine uygun olan bu tarif, sadece lezzetiyle değil, besin değerleriyle de ön plana çıkıyor. Deneyimli bir aşçı olmasanız bile, bu kolay adımları takip ederek mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Mutfağınızda harikalar yaratmak için daha fazla beklemeyin, şimdi mutfakta sihir yapma zamanı! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi