Kabak ve havucun muhteşem uyumuyla hazırlayacağınız bu mücver tarifi, hem hızlı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor.

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve yağ çekmeyen bu mücver tarifiyle, sağlıklı atıştırmalıklar yapın. Her yemeğe eşlik edebilecek bu lezzeti deneyin!

Çıtır çıtır ve hafif bir mücver yapmanın sırlarını öğrenmek ister misiniz? Bu kolay ve pratik tarif, mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak.

MALZEMELER

3 adet kabak

2 adet yumurta(çırpılmış)

1 adet havuç

1 çay bardağı un
6 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak İçin:

1/2su bardağısıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Mücver için bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.

Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, yumurtayı, taze soğanı, dereotunu, tuzu, karabiberi birleştirin.

Unu da ilave edip tüm malzemeler birbiriyle harmanlayın.

Tüm malzemeler macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.

Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayıp tavaya dökün.

Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.

Tavada Yalancı Su Böreği: 3 yufka ile mükemmel tarif Tavada Yalancı Su Böreği: 3 yufka ile mükemmel tarif

Bu mücver tarifi ile mutfakta fark yaratabilir, vejetaryen ve sağlıklı atıştırmalık arayan herkese hitap edebilirsiniz. Yağ çekmeyen ve çıtır çıtır mücverlerinizle sofralarınızı şenlendirin, misafirlerinizden tam not alın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi