Akşam yemeği için lezzetli ama pratik bir seçenek mi arıyorsunuz? Bol kaşarlı ve beşamel soslu fırında makarna, herkesin beğenisini toplayacak bir tariftir. Bu rehber, size mükemmel fırında makarna yapmanın sırlarını sunacak.
Fırında makarna, akşam yemeklerinin vazgeçilmezi ve her sofranın yıldızı olmaya aday. Kaşar peyniri ve beşamel sosun lezzetli uyumuyla, bu tarif aile yemeklerinizde yeni favoriniz olabilir.
Fırında makarna, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, misafirlerinizi etkileyebilecek bir yemektir. Bu tarif, lezzetli ve pratik bir yemek yapmanın kapılarını aralayacak ve size adım adım yol gösterecek.
MALZEMELER
1 paket fırın makarna
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
Beşamel Sos İçin:
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1/2 adet muskat cevizi
TARİF
Beşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın.
Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın. Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, suyunu süzdürün.
Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın.
Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin
Bu fırında makarna tarifi, kaşar peyniri ve beşamel sosun mükemmel uyumu ile akşam yemeğinizde fark yaratacak. Hem pratik hem de lezzetli bu yemeği yapmak, mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli hale getirecek. Şimdi bu tarifi deneyin ve lezzetli sonuçların tadını çıkarın!