Un helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir ve bu tarif, süt ve tereyağı ile hazırlanan yumuşacık bir versiyonunu sunuyor. Adım adım kolayca uygulayabileceğiniz bu tarif, tatlı sofralarınızın yıldızı olacak.

Sütün ve tereyağının lezzetiyle zenginleştirilmiş bu un helvası tarifi, evde hızlı ve kolay bir şekilde yapabileceğiniz harika bir tatlı alternatifi sunuyor. Yumuşak dokusu ve lezzetli aromasıyla, herkesin beğenisini kazanacak.

Tatlı krizleriniz için aradığınız çözüm burada: Yumuşacık un helvası. Bu tarif, tereyağı ve sütün muhteşem uyumuyla tatlı ihtiyacınızı lezzetli bir şekilde karşılıyor. Ev yapımı tatlıların bu en lezzetlilerinden birini denemeye hazır olun.

Antakya'nın gizli kalmış lezzeti: Kıyır kıyır Kömbe Kurabiyesi tarifi Antakya'nın gizli kalmış lezzeti: Kıyır kıyır Kömbe Kurabiyesi tarifi

Un Helvası Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker (azaltıp çoğaltılabilir)
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzerine;

Tarçın

Un Helvası Tarifi

İlk olarak süt ve şekeri küçük bir tencereye alalım şekerler eriyene kadar karıştıralım şeker eriyince ocaktan alalım.
Geniş bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı alıp eritelim.
Unu ekleyip açık kahve rengi olana kadar karıştırarak kavuralım.
Rengi dönünce şekerli sütü karıştırarak ekleyelim pütürlü olabilir karıştırdıkça açılacaktır.
Kıvam alınca ister sıcak servis yapın ister dondurma kaşığıyla şekil verip tarçın serpin süslemeyi istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.

Evde kolayca yapabileceğiniz ve her lokmada ağızda eriyen bu pamuk gibi un helvası tarifi ile tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirdik. Tereyağı ve süt ile hazırlanan bu lezzetli helva, hem pratik hem de tatlı severler için mükemmel bir seçim. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu muhteşem lezzeti evinizde deneyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi