Klasik kurabiyelerden sıkıldıysanız ve damak tadınıza yeni bir heyecan katmak istiyorsanız, brownie kurabiye ile tanışma zamanı. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz yoğun çikolatalı brownie kurabiye tarifi!

Tatlı krizlerinin kurtarıcısı, çikolata severlerin vazgeçilmezi brownie kurabiyeyi evde yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, brownie ve kurabiyenin eşsiz uyumunu mutfaklarınıza taşıyacak.

Brownie kurabiyenin çıtır dışı ve yoğun çikolatalı içiyle, tatlı düşkünlerini kendine hayran bırakan bu tarifi denemeye hazır olun. Adım adım brownie kurabiye yapılışına göz atalım.

Brownie Kurabiye Tarifi

Çay saatlerinin ve tatlı ihtiyacının kurtarıcısı olacak, yoğun çikolatalı brownie kurabiye, tadına doyum olmayan bir lezzet sunuyor. Tek bir ısırıkla tüm tatlı krizlerinizi sonlandıracak bu tarif, kurabiye dünyasında yeni bir sayfa açıyor. Brownie kurabiyenin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, işte detaylı tarif:

Malzemeler

230 gram kıyılmış bitter çikolata
125 gram tereyağı
135 gram un
20 gram kakao
5 gram kabartma tozu
1 tutam tuz
2 adet büyük boy yumurta
100 gram toz şeker
100 gram esmer şeker

Tarifin Hazırlanışı

Tereyağı ve bitter çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba alın. Mikrodalga fırında veya benmari usulü ile çikolata ve tereyağı eriyene kadar karıştırın.

Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.

Yumurtaları, toz şekeri ve esmer şekeri bir kasede çırpma teli veya el mikseri ile 5 dakika boyunca yüksek hızda çırpın.

Çırpılmış yumurta ve şeker karışımına erimiş çikolata karışımını ekleyin ve düşük hızda karıştırın. Ardından kuru malzemeleri ekleyip spatula yardımı ile iyice karıştırın.

Karışımı 1-2 saat buzdolabında dinlendirin, böylece şekillendirilebilir bir kıvam alacaktır.

Fırını 180 dereceye ısıtın. Dinlenmiş hamurdan dondurma kaşığı yardımı ile parçalar alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiyeler arasında pişerken yayılabilecekleri kadar mesafe bırakın. 12-13 dakika pişirin.

Pişen kurabiyeleri fırın tepsisinde 20 dakika soğutun ve sonra tamamen soğuması için tel rafa aktarın. Oda sıcaklığında veya buzdolabında saklayabilir, isterseniz dondurabilirsiniz.

Bu eşsiz brownie kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi ve özel anlarınızı tatlandırabilirsiniz.

Evde simit yapmanın püf noktaları: Sürekli yapmak isteyeceğiniz Gevrek Simit tarifi Evde simit yapmanın püf noktaları: Sürekli yapmak isteyeceğiniz Gevrek Simit tarifi

Brownie kurabiye tarifi ile çay saatlerinize lezzet katın. Bu kolay ve enfes tarif, hem hazırlaması zevkli hem de yemesi keyifli anlar sunuyor. Brownie ve kurabiye severlerin ortak noktası olan bu tarif, tatlı ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi