Lahmacun, Türkiye'nin en sevilen yemeklerinden biri. Genellikle Gaziantep ve Şanlıurfa gibi yörelerde ün kazanmış olan bu lezzet, evde de kolayca yapılabiliyor. Taş fırın lezzetini aratmayacak bir ev yapımı lahmacun tarifi için doğru yerdesiniz.

Evinizin konforunda, restoran kalitesinde lahmacun yapmaya ne dersiniz? İster misafirlerinizi şaşırtın, ister sadece kendinize bir lezzet şöleni hazırlayın; bu tarif ile lahmacun yapmak hiç olmadığı kadar kolay.

Geleneksel Türk mutfağının gözde lezzetlerinden lahmacun, evde de ustalıkla hazırlanabilir. İşte, evde lahmacun yapmanın püf noktalarıyla dolu bir rehber. Hazırlığı kolay, sonucu enfes bu tarifle lahmacun yapmaya hazır olun.

MALZEMELER

3 su bardağı un
Tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su

Kıymalı harç için:

350 g kuzu kıyma
1 soğan
2 domates
Yarım demet maydanoz
4 sivri biber
Tuz
Karabiber
Tatlı kırmızı toz biber

Servis için:

Herkes bu börek tarifini konuşacak: Çıtır çıtır Börekler için sıradışı ekonomik tarif Herkes bu börek tarifini konuşacak: Çıtır çıtır Börekler için sıradışı ekonomik tarif

Limon dilimleri
Maydanoz

TARİF

Hamuru için unu derin bir kaba alın. Tuz, toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçek yağı ve sütü ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
Kıymalı harç için kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, kabuklarını soyup küçük küp doğradığınız domates, ince kıydığınız maydanoz ve sivri biberi ekleyip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Kıymalı harcı üzerine yayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerini havlu kağıt ile örtüp 3-4 dakika bekletin. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

Lahmacun yapımı, bu rehberle artık çok daha kolay ve lezzetli. Evdeki malzemelerle, taş fırın lezzetinde lahmacunlar yapabilirsiniz. Unutmayın, iyi bir lahmacunun sırrı, kaliteli malzemeler ve doğru püf noktalarını bilmekte yatıyor. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti evinizin rahatlığında keşfedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi