Çikolata ve hamurun muhteşem buluşmasıyla ortaya çıkan İzmir bombası, artık evlerin vazgeçilmezi haline geliyor. Bu tarif, tatlı krizlerinize çözüm olacak kadar pratik, özel günlerinize taç olacak kadar lezzetli!

Tatlı dünyasının en büyük sırlarından biri olan İzmir bombası, artık evlerinize konuk oluyor! Bu basit ve lezzetli tarifle, çikolatanın ve hamurun muhteşem uyumunu deneyimleyeceksiniz. Şimdi, tatlı tutkunları için hazırlıkları başlatma zamanı!

İzmir bombası tarifi, tatlı severlerin gözdesi haline geliyor. Evde kolayca yapabileceğiniz bu muhteşem lezzet, çikolata tutkunlarının kalbini fethediyor. Artık, tatlı krizleriniz için kurtarıcınız burada!

İZMİR BOMBASI TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:

1.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım bardak su
1 paket vanilya

Dolgusu için:

Sürülebilir çikolata

Yoğurt ve yumurta ile sabahlarınıza heyecan katın: Efsane Çılbır tarifi Yoğurt ve yumurta ile sabahlarınıza heyecan katın: Efsane Çılbır tarifi

TARİF

Öncelikle sürülebilir çikolatayı kaşık yardımıyla yağlı kağıt üstüne 15 adet olacak şekilde koyup dondurucuda 30 dakika dondurun.
Hamur malzemelerinin hepsini derin bir kaba alıp ele yapışmayan (yumuşacık bir hamur) kıvama gelene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp incecik açın.
Hamur elinize yapışırsa biraz sıvı yağ ile elinizi yağlayabilirsiniz.
Ortasına donmuş çikolatayı koyup hamuru birleştirin ve ucunda fazla kalanı koparın.
Hamuru elimizde yuvarlayıp şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5-6 dakika pişirin.

İzmir bombası tarifi, evde tatlı yapmanın en leziz yollarından birini sunuyor. Bu eşsiz lezzet, çikolata tutkunlarının kalbini fethederken, pratik yapımıyla da herkesin favorisi oluyor. Artık, özel günlerde veya çay saatlerinde sevdiklerinizi bu enfes tatlıyla şımartabilirsiniz. Hazırsanız, tatlı krizlerine son vermenin vakti geldi!

Editör: Haber Merkezi