Bu tatlıyı yiyenler unutamıyor: Misafirlerinizi hayrete düşürecek Muhallebili İrmik Tatlısı tarifi Bu tatlıyı yiyenler unutamıyor: Misafirlerinizi hayrete düşürecek Muhallebili İrmik Tatlısı tarifi

Şerbetli tatlıları sevenler için Selanik tatlısı mükemmel bir seçenektir. Az malzeme ile pratik bir şekilde hazırlanan bu tatlı, herkes tarafından sevilecek.

Selanik tatlısı, pratik malzemeleri ve hızlı yapımı ile bilinir. Bu basit tarifi takip ederek, misafirlerinizi şaşırtacak lezzetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Anında hazırlanabilen Selanik tatlısı, evde tatlı yapmanın en kolay yollarından biridir. Şimdi bu basit tarifle kendi tatlı şöleninizi yaratın!

Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı

Malzemeler

Hamuru için

2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı
Hindistan cevizi
1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için

1/2 kg toz şeker
4 su bardağı su
Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı

Nasıl Yapılır

Öncelikle şerbeti hazırlamak için; su ve şekeri orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamuru için; mısır unu, un, yumurta, şeker ve sıvı yağı derin bir kaseye aktarın. Hindistan cevizi ve karbonatı da ekleyip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinin arasında yuvarlayın. Hazırlanan hamurları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar 30 dakika pişirin.
Henüz sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbet gezdirip, şerbeti çekmelerini bekleyin. Dilerseniz üst kısımlarını Hindistan cevizi serpiştirerek süsleyebilirsiniz.
Selanik tatlısını, yanına çok yakışan ev yapımı armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Püf Noktası

Hamurun lezzetini arttırmak için üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
Tatlının pofuduk olmasını isterseniz, karışıma bir çay kaşığı kabartma tozu ilave edin.
Kıvamı yumuşak olursa, azar azar elenmiş un ekleyin.
Dilerseniz tatlının üst kısımlarını hindistan cevizi yerine ufalanmış ceviz ve fındık içi ile süsleyebilirsiniz.
Şekil vermek için bardak kenarlarını ve kurabiye kalıplarını kullanabilirsiniz.

Selanik tatlısı tarifi, lezzeti ve pratik yapılışı ile her zaman favoriniz olacak. Şerbeti ve hafif dokusu ile bilinen bu tatlı, özel günlerinizde veya aniden gelen misafirleriniz için ideal bir seçimdir. Şimdi bu tarifi deneyin ve tatlı sofralarınıza geleneksel bir lezzet katın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi