Sütlü tatlılar ve portakalın ferahlatıcı lezzeti bir araya gelirse ne olur? İşte, her yudumunda ayrı bir lezzet şöleni yaşatacak portakal jöleli irmik tatlısı tarifi!

Portakalın asidik lezzeti ile irmiğin yumuşak dokusunun buluşmasıyla ortaya çıkan bu tatlı, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Portakal jöleli sütlü irmik tatlısı ile tatlı bir mola verin.

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinizi şaşırtacak bir tatlı arıyorsanız, portakal jöleli irmik tatlısı tam size göre. Bu lezzetli ve pratik tarif ile tatlı krizlerinize son verin!

Malzeme Listesi

İrmik Tatlısı için:

1 litre Pınar Süt
160 g toz şeker
140 g irmik
1 paket vanilya
125 g kakaolu bisküvi
Portakal Jölesi için:
300 ml taze portakal suyu
10 g toz şeker
15 g nişasta

Nasıl Yapılır?

Küçük kurabiyelerle büyük lezzetler: Tazeliğiyle aklınızı alacak Mini Kurabiye tarifi Küçük kurabiyelerle büyük lezzetler: Tazeliğiyle aklınızı alacak Mini Kurabiye tarifi

Sütlü irmik tatlısı yapmak için öncelikle soğuk sütü tencereye alın. Toz şeker ve irmiği ilave edin. Ardından, kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Devamında, ocaktan alıp vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.

Tatlının yarısını ıslattığınız bor cama dökün. Ardından, üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizin. Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine döküp, yayın.

İrmik tatlısı oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlendirin.

Portakal Jölesi için; portakal suyu, toz şeker ve nişastayı sos tenceresine alıp, kıvam alana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Daha sonra, ılındıktan sonra, dolaptan aldığınız tatlının üzerine dökün ve spatula ile düzeltin. Devamında, tekrar buzdolabına koyup, 2 saat kadar bekletin.

Hazır olan portakal jöleli sütlü irmik tatlısını mutlaka soğuk olarak servis yapın. Son olarak, üzerine Antep fıstığı tozu, Hindistan cevizi veya tarçın serpebilir. Taze meyve dilimleriyle de süsleyerek servis edebilirsiniz.

Bu benzersiz ve lezzetli portakal jöleli irmik tatlısı tarifiyle, tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayacak bir deneyim sunuyoruz. Hem kolay hazırlanışı hem de eşsiz lezzetiyle, bu tarif herkesin favorisi olmaya aday. Tatlı sohbetlerinize eşlik edecek bu muhteşem lezzeti deneyimlemek için daha fazla beklemeyin. Şimdi mutfakta sihir zamanı!

Editör: Haber Merkezi