Evde kolayca hazırlayabileceğiniz şekerpare tarifi, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak. Pastane usulü şekerpare yapmanın tüm detayları bu tarifte sizleri bekliyor.
Tatlı düşkünlerinin vazgeçilmezi şekerpareyi evde yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Hem hızlı hem de tam kıvamında bir şekerpare için gerekli malzemeler ve püf noktaları sizlerle.
Misafirlerinizi etkilemek ve tatlı sofralarınızı zenginleştirmek için ideal bir seçim olan şekerpare, bu tarifle herkesin yapabileceği kadar basit. Adım adım şekerpare yapımı ve dikkat edilmesi gerekenler aşağıda detaylandırılmıştır.
ŞEKERPARE TARİFİ
MALZEMELER
HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
4 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
3 damla limonun suyu
TARİF
Öncelikli olarak hamuru için verilen malzemelerle kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Bu hamurun kulak memesi dediğimiz kıvamda olması gerekli.
Hamurdan bezeler koparıp şeklini veriyoruz. Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Şerbeti de verilen ölçüler de hazırlayıp hafif soğumuş şekerparelerin üzerine döküyoruz. Şerbetin sıcak olmaması şekerparenin hamurlaşmaması için önemli. Şerbete aman dikkat diyelim.