Ev yapımı bir lezzet olan tahinli kurabiye, pratikliği ve enfes tadıyla biliniyor. Helva tadını ağzınıza getirecek bu kurabiye, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak. İşte adım adım tahinli kurabiye yapımı...

Tahinli kurabiyeler, sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık olarak bilinir. Bu kolay tarif ile evde helva tadında kurabiyeler yapabilirsiniz. Çay saatleriniz için mükemmel bir eşlikçi olan bu kurabiyenin tarifine göz atın.

Helva tadında tahinli kurabiye, çay saatleriniz için ideal bir seçenek. Hem kolay yapılışı hem de ağızda dağılan yapısıyla, bu kurabiyeyi herkes sevecek. İşte adım adım tahinli kurabiye tarifi ve malzeme listesi.

Malzemeler

1 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi

1 su bardağı tahin

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3.5 su bardağı un

Bu Muhallebi tarifine aşık olacaksınız: Yemeden duramayacağınız Limonlu Muhallebi tarifi Bu Muhallebi tarifine aşık olacaksınız: Yemeden duramayacağınız Limonlu Muhallebi tarifi

Helva Tadında Tahinli Kurabiye Tarifi

Yoğurma kabımızın içerisinde, tahin, sıvı yağ, ceviz içi, pudra şekerini karıştıralım.

Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yoğuralım.

İyice yoğurulan hamura kurabiye şekli verip yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.

180 derecede üzeri çatlayıp biraz kızarana kadar pişirelim.

Fırında 15-20 dakikadan fazla bekletmeyin. Tamamen soğumadan tepsiden almayın.

Helva tadında tahinli kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi tatlandırabilir, misafirlerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli olan bu kurabiyeler, herkes tarafından sevilecek ve sık sık yapmak isteyeceğiniz bir tarif olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi