Misafir davetlerinizde ve gün sofralarınızda severek sunabileceğiniz mercimek köftesi, herkesin sevdiği lezzetlerden biri. Tam kıvamında ve yapış yapış olmayan mercimek köfteleri için işte size kolay bir tarif.

Mercimek köftesi, özellikle beş çayı sofralarının olmazsa olmazlarından. Bu lezzetli ve sağlıklı tarifi evinizde kolayca yapabilir, yanına yeşillik ve limon ile servis edebilirsiniz. İşte mercimek köftesinin püf noktaları ve yapılışı...

Yedikçe yediren, lezzetiyle damaklarda iz bırakan mercimek köftesi, pratik ve kolay tarifiyle mutfakların yıldızı. Yanında limon ve yeşillik ile sunulan bu köfteyi yapmak için gereken malzemeler ve tarif detayları aşağıda yer alıyor.

Hamur işi severlerin gözdesi: Herkesin yapabileceği kolay Katmer tarifi Hamur işi severlerin gözdesi: Herkesin yapabileceği kolay Katmer tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 baş kuru soğan
1 demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 demet taze soğan
2 yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Kimyon
Pul biber
Karabiber

TARİF

Mercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.
Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ilave 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.
İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek, tekrar yoğrulur.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir. Malzemelerin güzelce karışması sağlanır
Köfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.
Köftelere şekil verilerek, marul veya roka yaprakları üzerine dizilir.

Mercimek köftesi tarifi ile misafir sofralarınızı şenlendirebilir, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunabilirsiniz. Tam kıvamında ve lezzetli mi lezzetli mercimek köftelerini yapmak için bu tarifi mutlaka deneyin. Malzemelerin doğru oranlarda kullanılması ve püf noktalarına dikkat edilmesiyle, her defasında mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi