Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinçten oluşan Ezogelin Çorbası, adıyla ve tadıyla anıların çorbası. İşte her kaşıkta ailenizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek bu özel tarif!

Ezogelin Çorbası, sağlık ve lezzeti bir arada sunan bir çorba. Bu özel tarifle, geleneksel Türk mutfağının en sevilen çorbalarından birini kolayca yapabilirsiniz.

Ezogelin Çorbası, Türk sofralarının olmazsa olmazı. Bu adım adım tarif ile lezzet dolu bir çorba yaparak, sevdiklerinize sıcak ve sağlıklı bir alternatif sunabilirsiniz.

Ezogelin Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağından 2 parmak eksik kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı dolusu salça
2 büyük diş sarımsak
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
8 su bardağı sıcak su

Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası

Üzerine

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane

Ezogelin Çorbası Tarifi

Öncelikle soğanımızı yemeklik şekilde doğruyoruz.
Sarımsağımızı da ister doğrayıp ister rendeliyoruz.
Sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Üzerine salçayıda ilave edip bir kaç dakika daha kavuruyoruz.
Mercimek,pirinç ve bulguru ilave edip 8 su bardağı sıcak suyunu ekliyoruz.
Karabiber toz biberini ve damak tadınıza göre tuzunu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
Bakliyatlar yumuşayınca (benimki ortalama yarım saat sürdü) blender dan geçiriyoruz. (mercimek çorbası gibi pürüzsüz değilde taneli kalacak şekilde geçiriyoruz).
Erittiğimiz tereyağına naneyi de ekleyip kızınca çorbamıza ilave edip bir kaç dakika daha kaynatıyoruz.

Ezogelin Çorbası, besleyici malzemeleri ve harika lezzeti ile sofralarınızı süslemeye devam edecek. Bu özel tarifle, geleneksel Türk lezzetlerini modern mutfaklarınıza kolayca taşıyabilir, sevdiklerinizle birlikte keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Herkes için sağlıklı ve lezzetli yemekler dileriz!

Editör: Haber Merkezi