Bulut kek, ismiyle merak uyandıran, lezzetiyle beklentileri aşan bir tatlı. Bu tarifle, evinizde kolayca bulutların üzerinde bir lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz.

Yumuşacık dokusu ve üzerindeki pudra şekeri ile bulut keki, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. İşte adım adım kolay ve lezzetli bulut kek yapımı.

Pudra şekeri ile kaplanmış, içi yumuşacık bir kek hayal edin. İşte bu tarif, hayalinizdeki o keki gerçeğe dönüştürecek. Bulut kek, tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için birebir.

Bulut Kek Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı vanilin

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

1 + Yarım su bardağı şeker

4 adet yumurta

1 su bardağı süt, yarım yağlı

Üzeri için

3 yemek kaşığı pudra şekeri

Bulut Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurta beyazı ve sarılarını ayırarak başlıyoruz.

Derin bir kabın içerisine yumurta beyazlarını ekleyip, 1 su bardağı şekeri yavaş yavaş ekleyerek koyu bir kıvam alana dek mikser ile çırpıyoruz.

Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi Kahvaltıda yeni trend: Airfryer ile sağlıklı Pişi tarifi

Farklı bir kapta yumurta sarıları ile yarım su bardağı şekeri rengi açılana dek çırptıktan sonra ayçiçek yağını ekleyip 2 dakika çırpıyoruz.

Süt, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek yavaş hızda çırpıyoruz. Merengi içerisine 3 seferde ekleyip, spatula ile havasını söndürmeden katlayarak karıştırıyoruz.

Fırını 170 dereceye ayarlayıp, fırın kabını yağlıyor ve hamuru içerisine atıp düzeltiyoruz.

Üzerine pudra şekeri serpip, üzerine temas etmeyecek şekilde yağlı kağıt örtüyor ve 45 dakika pişiriyoruz.

Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra pudra şekeri serpip, servis ediyoruz.

Bulut kek, lezzeti ve hafifliği ile herkesin beğenisini toplayacak bir tarif. Yumuşacık dokusu ve pudra şekeri ile bütünleşen eşsiz tat, ağızda dağılan bir deneyim sunuyor. Bu tarifi deneyerek, sevdiklerinize özel anlar yaşatabilir, mutfakta unutulmaz lezzetler yaratabilirsiniz. Adımları takip ederek, evinizde kolayca bu eşsiz lezzeti yaratabilirsiniz. Şimdi mutfakta yaratıcılığınızı konuşturma zamanı!

Editör: Haber Merkezi