Tarhana çorbası, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek. Püf noktalarına dikkat ederek hazırlanan bu çorba tarifi, sofralarınızda fark yaratın. İşte detaylar.

Ev yapımı tarhana çorbası ile soğuk kış günlerine meydan okumaya ne dersiniz? İşte, püf noktalarıyla hazırlanan lezzetli tarhana çorbası tarifi.

Lezzetli ve sağlıklı bir çorba tarifi arayanlar için tarhana çorbası mükemmel bir seçenek. Püf noktalarıyla hazırlanan bu çorbanın tarifine göz atın.

TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

3 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane

Hazırlanışı

1. 3 yemek kaşığı toz tarhana, bir bardak su eklenerek bir saat boyunca ıslatılır. Islak tarhana, çorbanın topaklanmasının önüne geçer.

2. Tencereye yağ, salça, nane ve sarımsak alınarak iyice karıştırılır. Bu adımda isteğe bağlı olarak yarım bardak domates rendesi de eklenebilir. 

3. Bir saat boyunca ıslatılan tarhana, tencereye eklenir. Bütün malzemelerin iyice karışması için beş dakika boyunca kavurulur.

4. 4 bardak ılık su, tarhana karışımının üzerine eklenir. Topaklanmaması ve dibine tutmaması için altı kısık şekilde beş dakika daha karıştırılır. Kaynayan tarhana çorbasının altı kapatılır ve servis edilmeden önce 10 dakika dinlendirilir.

Doyurucu Patatesli Sulu Köfte tarifi: Sofralarınızı şenlendirecek klasik lezzet Doyurucu Patatesli Sulu Köfte tarifi: Sofralarınızı şenlendirecek klasik lezzet

PÜF NOKTALARI

Tarhanaları kavurma aşamasından sonra, 4 bardak ılık suyu tencereye kontrollü olarak dökün. Böylece topaklanma ihtimalinin önüne geçeceksiniz.

Tarhana kavurulurken soğuk ya da sıcak su kullanılmamalıdır. Sıcak su, tarhananın dibine tutmasına neden olur. Soğuk su ise topaklanmasına neden olur.

İsteğe bağlı olarak süzdürerek de servis edebilirsiniz.

İşte karşınızda, hem lezzetli hem de sağlıklı tarhana çorbasının püf noktalarıyla hazırlanan tarifi. Bu tarifle, soğuk kış günlerinizde iç ısıtan bir çorba hazırlayabilirsiniz. Umarız bu çorba tarifi, sofralarınıza sıcacık anlar getirir. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi