Kırmızı mercimek köftesi, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu rehber, her lokmada lezzetin doruklarına çıkartacak mercimek köftesi yapmanın sırlarını açığa çıkarıyor.

Mercimek köftesi, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Bu tarif ile mercimek köftelerinizi daha önce hiç olmadığı kadar lezzetli ve kıtır yapabilirsiniz.

Ev yapımı mercimek köftesiyle sofralarınızı şenlendirin. Limon ve yeşilliklerle birlikte sunulan bu lezzetli tarifi denemeye hazır mısınız?

Malzemeler

Karnabaharın bu haline kimse hayır diyemeyecek: Airfryer'da çıtır çıtır karnabahar tarifi Karnabaharın bu haline kimse hayır diyemeyecek: Airfryer'da çıtır çıtır karnabahar tarifi

1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
2 adet kuru soğan
4-5 dal taze soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Karabiber
Kimyon
Tuz

Mercimek Köftesi nasıl yapılır?

Mercimekleri güzelce ayıklayıp yıkayın.

Daha sonra mercimeklerinizi bir tencereye alın.

Üzerini geçecek kadar su ekleyip iyice yumuşayana kadar haşlayın.

Suyunu çektiğinde ince bulguru da tencereye ilave edin ve kapağını kapatıp yarım saat kadar bekletin.

İnce ince doğranmış kuru soğanı tavada zeytinyağı ile 5 dakika kadar kavurun.

Daha sonra salça, tuz ve baharatları da ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Ardından ocaktan alarak mercimeklere ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ve baharatları ilave edin.

Biraz soğuduktan sonra bütün malzemeleri elinizle yoğurun.

Homojen bir kıvama gelince yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizle şekil verin.

Köftelere şekil verdikten sonra marul veya roka yaprakları ile servis edebilirsiniz.

Kırmızı mercimek köftesi, lezzeti ve sağlıklı oluşuyla sofraların yıldızı. Bu tarifi kullanarak, evde kolayca kıtır kıtır mercimek köfteleri yapabilirsiniz. Malzemelerin özleşmesi ve doğru sos dengesiyle, kıvamı tam yerinde köfteler herkesi mutlu edecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi