Hanımağa Çorbası, nohut ve yeşil mercimeğin mükemmel uyumuyla sofralarınızı ısıtacak. Siz de bu lezzetli ve doyurucu çorbanın püf noktalarını öğrenerek kış aylarını daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Kış sofralarınıza sıcak bir dokunuş katmaya ne dersiniz? Hanımağa Çorbası, her lokmada sizi Türk mutfağının zengin tatlarıyla buluşturacak. İşte adım adım bu enfes çorbanın tarifi.

Hanımağa Çorbası, klasik çorba tariflerini geride bırakan, zengin içeriği ve doyurucu yapısıyla soğuk kış günlerinin favorisi. Nohut ve yeşil mercimeğin lezzet sinfonisini evinizde deneyimleyin.

Hanımağa Çorbası Tarifi

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

Malzemeler

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağı erişte
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı et suyu (600 ml)
4 su bardağı sıcak su (800 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hanımağa Çorbası Tarifi

Hanımağa çorbası için küçük bir tencereye yıkayıp suyunu süzdüğümüz yeşil mercimekleri alalım.
Üzerine su ekleyelim ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. 15 dakika kadar haşlanan ve yeterince yumuşayan mercimekleri ocaktan alalım.
Ocağa aldığımız çorba tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağını eritelim.
Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
Ardından biber salçası ve domates salçasını da ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.
1-2 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış nohut, yeşil mercimek, pul biber, kuru nane, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek tüm malzemeyi karıştıralım.
Karıştırdığımız bakliyatların üzerine suyu ilave edelim. Çorbamızı ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye ve erişteyi de ilave ederek çorbamızı pişmeye bırakalım.
Erişteler piştiğinde çorbamız pişmiş demektir. Bir kaç dakika dinlendirerek servis edelim. 

Evde hazırlayacağınız Hanımağa Çorbası ile kış aylarının soğuğunu unutun! Hem besleyici hem de lezzetli bu çorba, geleneksel Türk mutfağının en sevilen tatlarından birini sofralarınıza taşıyacak. Bu tarifle, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte enfes bir çorbanın tadını çıkarırken, kış günlerinde içinizi ısıtacak bir lezzet deneyimi yaşayacaksınız. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi