Mengen Çorbası, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olarak bilinir. Bu çorbayı evde yapmak hem pratik hem de lezzetli bir deneyim sunuyor. İşte, bu eşsiz çorbanın ev yapımı tarifi!

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan lezzetler arasında yer alan Mengen Çorbası, evinizde de kolaylıkla yapabileceğiniz bir seçenek. Bulgurlu ve besleyici bu çorba tarifini sizin için hazırladık.

Mengen Çorbası, sağlıklı ve leziz bir alternatif olarak kış sofralarınızı süslemeye hazır. Bulgur, domates salçası ve baharatların eşsiz uyumuyla hazırlanan bu çorbayı siz de denemek isteyebilirsiniz. İşte tarifi ve malzeme listesi.

Mengen Çorbası Tarifi

Malzemeler

4 yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı soğuk su
4 su bardağı tavuk suyu (et suyu yada bulyonda olur)
1 tatlı kaşığı dolusu nane
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

Mengen Çorbası Tarifi

Herkesin aradığı tarif: Gelinim Mutfakta Sultan Sarması nasıl yapılır? Herkesin aradığı tarif: Gelinim Mutfakta Sultan Sarması nasıl yapılır?

Önce bulguru küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla pişirelim.
Çorbayı yapacağımız tencereye zeytinyağ ve tereyağını alıp eritelim.
Üzerine ince doğranmış soğanları alıp kavuralım.
Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edelim.
Salçayı ekleyip tekrar kavuralım.
Tavuk suyu ve normal suyu ekleyip çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
Pişirdiğimiz bulgurları ekleyip baharatlarınıda ilave edelim.
Bu şekilde de beş dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
Servis sırasında üzerine kuru nane dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Editör: Ulaş Odabaş