Dışarıdan siparişe son: Yufkadan Anne Pizzası tarifi Dışarıdan siparişe son: Yufkadan Anne Pizzası tarifi

Akşam yemeğinin ardından sütlü bir tatlı ile tatlı bir final yapmak isteyenler için yalancı tavuk göğsü tarifi tam bir kurtarıcı. İşte adım adım hazırlanışı!

Süt, vanilya ve şekerin mükemmel uyumuyla hazırlanan yalancı tavuk göğsü, lezzetiyle damakları şenlendirecek. Bu basit ve lezzetli tarifle, tatlı ihtiyacınızı kolayca giderebilirsiniz.

Yalancı tavuk göğsü, sütlü tatlıların en gözde seçeneklerinden biri. Hem kolay yapımı hem de lezzetiyle, herkesin beğenisini toplayacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELER

125 g tereyağı (dilerseniz margarin ile de karıştırabilirsiniz)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya

TARİF

Tereyağını tencereye alın ve kısık ateşte eritin.
Unu ekleyin ve kokusu çıkana dek yaklaşık 4-5 dakika kavurun.
Unu tel çırpıcı ile çırpın ve süt ekleyin.
Unu karıştırmaya devam edin.
Şeker ekleyin ve muhallebi kıvam alana kadar karıştırın.
Muhallebi koyulaştığında ocaktan alın. Ardından vanilya ekleyin ve 3-4 dakika mikserle çırpın.
Hazırlanan muhallebiyi 22 cm boyutlarındaki ıslatılan borcama dökün ve spatula yardımı ile düzeltin.
Oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
Ardından sonra üzerini streçleyin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Dinlenen tatlıyı dolaptan alın, yanlarına bastırarak havasını çıkartın ve servis tabağına ters çevirerek koyun.
İsterseniz tarçın, hindistan cevizi, fındık ya da file antep serpebilirsiniz.

Bu yalancı tavuk göğsü tarifiyle, tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayabilirsiniz. Hem lezzetli hem de pratik olan bu tarif, tatlı yapmanın keyfini ikiye katlayacak. İster çay saatinizde ister özel günlerde, bu lezzetli ve ağızda dağılan tatlıyı sunarak sevdiklerinizi mutlu edin. Şimdi mutfakta sizi bekleyen bu lezzetli maceraya atılmanın zamanı! Afiyet olsun...

Editör: Haber Merkezi