Ani misafirleriniz için hızlıca hazırlayabileceğiniz mozaik pasta, çay saatlerinizin de vazgeçilmezi olacak. Evde bulunan malzemelerle kolayca yapabileceğiniz bu tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Tatlı krizleriniz için ideal bir çözüm olan mozaik pasta, pratik yapılışı ile bilinir. Bisküvi ve kakao ile hazırlanan bu lezzetli pastayı denemeye hazır mısınız?

Çocukların çok sevdiği ve yetişkinlerin de keyifle tükettiği mozaik pasta, herkesin yapabileceği kadar kolaydır. İşte lezzetli ve pratik mozaik pasta tarifimiz...

Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Pastanelere taş çıkartın: Bir kez deneyenin bağımlısı olduğu bayatlamayan Sodalı Poğaça tarifi Pastanelere taş çıkartın: Bir kez deneyenin bağımlısı olduğu bayatlamayan Sodalı Poğaça tarifi

3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
300 gram Petibör bisküvi
1 su bardağı ceviz veya fındık (İsteğe bağlı)

Mozaik Pasta Tarifi

Mozaik pasta yapımında ilk adım tereyağını tavada eritmektir.
Büyük ve geniş bir kaba eritilmiş tereyağını, süt, şeker ve kakaoyu ilave ederek homojen bir hale gelinceye kadar karıştıralım.
Bu karşımın üzerine bisküvileri kırarak ekleyelim. Bu aşamada isterseniz karışıma ceviz ya da fındık ekleyebilirsiniz.
Ardından bisküvileri kırmamaya dikkat ederek düzgün bir şekilde karıştıralım.
Diğer bir aşama ise baton kek kalıbının içine streç film serip, üzerine karışımı dökelim.
Karışımı güzel bir şekilde kalıbın içerisine yayalım. Ve üzerini streç fim ile kaplayalım. Başka bir alternatif olarak buzdolabı poşetini ikiye kesip içerisine karışımı dökerek de aynı işlemi yapabilirsiniz.
Hazırladığımız mozaik pastayı birkaç saat buzlukta bekletelim.
Ardından dilimleyerek servis edebiliriz.

Artık mozaik pasta yapmak için ihtiyacınız olan her şey bu rehberde. Tarifimizi deneyin ve çay saatlerinizi tatlandırın. Hem hızlı hem de enfes bu pastayla misafirlerinizi etkilemeye hazır olun. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi