Fırın sütlaç, sütlü tatlıların en gözde temsilcilerinden biri olarak sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Eğer bu geleneksel lezzeti evde denemek istiyorsanız, size harika bir tarifimiz var. Herkesin bayılacağı bu tatlı için gereken malzemeler ve yapılış aşamalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Sofralarınıza eski dünya şıklığını getirecek fırın sütlaç tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Basit malzemeler ve kolay adımlarla, bu klasik tatlıyı herkes beğenecek şekilde yapabilirsiniz. Yapımı hızlı, tadı muhteşem!

Türk tatlı kültürünün incisi fırın sütlaç, lezzetiyle her daim favori. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, misafirlerinizi etkilemeye hazır olun. İşte fırın sütlaç yapmanın püf noktaları ve gerekli malzemeler.

FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ

MALZEMELER:

5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pirinç
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı su
1 paket vanilya

FIRIN SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?

Öncelikle pirinçleri yıkayıp süzün. Sonra orta ateşte suları çekilene kadar haşlayın.

Soğuk süt ve şekeri tencerede şeker eriyinceye kadar karıştırın.

Ardından tencereyi ocağa alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Kaynayınca içine vanilyayı da ilave edin.

1-2 dakika daha kaynattıktan sonra içine haşlanmış pirinçleri ekleyin.

Yumurtanın sarısını beyazından ayırın.

Mısır nişastasını suyla ezip içine yumurta sarısını ilave edin.

Karnabaharın bu haline kimse hayır diyemeyecek: Airfryer'da çıtır çıtır karnabahar tarifi Karnabaharın bu haline kimse hayır diyemeyecek: Airfryer'da çıtır çıtır karnabahar tarifi

Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.

Yumurtalı karışıma kaynamış sütten ekleyip ılıştırdıktan sonra tüm malzemeyi birleştirin ve hızlıca karıştırın.

Sütlacı güveçlere ya da ısıya dayanıklı fırın kaplarına bölüştürün.

Güveçleri derin bir fırın tepsisine birbirine değmeyecek şekilde yerleştirip tepsiye kaselerin yarısına gelecek şekilde su doldurun.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Tepsiyi fırına verip sütlaçları 15 dakika kadar pişirin.

Üstleri kızaran sütlaçları fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.

Ardından buzdolabına kaldırıp iyice soğutun.

Fırın sütlaç tarifimizi denediğinizde, bu eşsiz lezzetin tadını çıkarırken bir yandan da evinizin şefi olacaksınız. Hazırladığınız sütlaçları sosyal medyada paylaşmayı ve tarifimizi yorumlar kısmında değerlendirmeyi unutmayın! Her zaman olduğu gibi, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun ve bu geleneksel lezzeti kendi damak zevkinize göre modifiye edin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi