Süt helvası, hem kolay yapımı hem de muhteşem lezzetiyle tatlı menülerinizin baş tacı olacak. İşte ceviz ve hindistanceviziyle zenginleştirilmiş enfes tarifimiz.

İrmiğin kavrulmuş tadı ve sütün yumuşak dokusu, cevizle birleştiğinde ortaya çıkan süt helvası, tatlı tutkunlarını mest edecek. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle tanışın.

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, irmik ve sütün eşsiz birlikteliği ile hazırlanan süt helvası tarifi, misafirlerinizden tam not alacak. İşte adım adım tarif ve püf noktaları.

Yazın olmazsa olmazı: Ferahlatıcı ve lezzetli Limonlu Cheesecake tarifi Yazın olmazsa olmazı: Ferahlatıcı ve lezzetli Limonlu Cheesecake tarifi

SÜT HELVASI TARİFİ

Malzemeler:

- 1 su bardağı irmik

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı su

- 1 su bardağı şeker

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi veya fındık içi

- Yarım çay bardağı çekilmiş hindistancevizi (isteğe bağlı)

- Yarım çay bardağı süt (sos için)

SÜT HELVASI NASIL YAPILIR?

İlk olarak irmiği kısık ateşte, sürekli karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra sıvı yağı ekleyip kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ekleyin ve karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra sütü ekleyip karıştırın.

Şekeri de ilave edip, karışımı kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alana kadar pişirilen helvayı ocaktan alın. Dövülmüş ceviz içi veya fındık içini ekleyip karıştırın.

Helvayı bir kaba alın ve üzerini düzeltin.

Bir sos tavasında yarım çay bardağı sütü ısıtın. Isınan sütü helvanın üzerine gezdirin.

Hindistancevizi serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Süt helvası tarifimizi deneyerek, irmik ve sütün lezzetli harmonisini, ceviz ve hindistancevizi ile bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Bu tarif, tatlı severlerin kalbini fethedecek ve misafir sofralarınızı şenlendirecek. Pratik ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, süt helvası mükemmel bir seçim. Deneyin ve tatlı anların keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi